PxC demana des de Ca n'Anglada \"la deportació de tots els musulmans\"

L'ultradretà Josep Anglada va fer un míting electoral al Centre Cívic Montserrat Roig

Albert Prieto
10 de novembre del 2012
Josep Anglada saluda al públic assistent al míting celebrat a Ca n'Anglada.
Josep Anglada saluda al públic assistent al míting celebrat a Ca n'Anglada. | La Torre
Josep Anglada saluda al públic assistent al míting celebrat a Ca n'Anglada. Foto: La Torre

El líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, va visitar Terrassa divendres al vespre per oferir un míting de campanya electoral. El partit ultradretà va reunir unes 150 persones al Centre Cívic Montserrat Roig, amb nombrosa presència de caps rapats i elements d'estètica neonazi. Ni abans ni durant l'acte s'hi van registrar incidents.

El delegat local de PxC a Terrassa, Joaquim Rosique; la regidora de Vic Marta Riera i el regidor d'Igualada Robert Hernando van precedir la intervenció d'Anglada. Tots ells van basar el seu discurs en la xenofòbia i van culpar els immigrants de l'atur i altres problemes socials, tot demanant que s'acabi per a ells la sanitat gratuïta o l'expulsió dels “immigrants il·legals”. Hernando va lamentar la situació que, segons ell, viu el barri de Ca n'Anglada “per culpa” del “califa Pere Abderraman Navarro I”. Els dirigents de PxC, que van rebutjar el debat sobre la independència i van demostrar el seu sentiment espanyol, també van atacar “els babaus que ens han governat i ens governen”, sense escatimar crítiques per a tots els partits parlamentaris. “El 25-N escombrarem la casta parasitària”, va afirmar Riera.

Josep Anglada, aclamat amb crits de “president, president” per la munió de simpatitzants de PxC presents a la sala d'actes, va tancar el míting amb un to exageradament elevat i carregat de xenofòbia. El líder del partit ultradretà va demanar el vot per evitar que Catalunya es converteixi en una “república islàmica”. “El 25 de novembre s'ha d'iniciar la deportació de tots els musulmans, de tots!, no ha de quedar-ne ni un!”, va cridar Anglada abans que el públic esclatés en ovacions. “Estem farts d'aguantar aquesta invasió que ens ha portat la casta política i parasitària d'aquest país”, va dir.