El Consorci per l'Ocupació se centra en els joves

Un curs permet a persones d'entre 16 i 30 anys fer pràctiques en empreses

Redacció
05 de novembre del 2012
El Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) està portant a terme el programa "Jove, activa les teves oportunitats", per ajudar a joves d'entre 16 i 30 anys a trobar una feina promovent la seva qualificació professional. En aquest cas, els joves participen en una acció formativa d'operari de magatzem a través des tutories individuals i de grup i del treball de competències clau associades a la gestió de magatzem.

Per tal que els joves tinguin l'oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements el Consorci està treballant amb empreses de la comarca que volen acollir-los en pràctiques.
 
El programa està treballant ara amb un total de 18 joves de diferents municipis de la comarca. Es tracta de joves amb un baix nivell de qualificació professional, sense experiència laboral o amb experiència laboral en llocs de treball poc qualificats. Amb l'objectiu de promoure la qualificació professional d'aquests joves es realitza una acció formativa de llarga durada complementada amb formació en competències clau i pràctiques en empresa.
 
Pel que fa a la formació, es realitzen accions d'acompanyament individual al procés formatiu: procés de tutorització, treball de competències clau (competències TIC, lingüístiques, matemàtiques, compromís, iniciativa, planificació, comunicació, etc).

Pel que fa a les pràctiques, aquestes permeten posar en contacte els participants amb el mercat de treball i permeten una major definició de l'itinerari formatiu a través del contacte amb l'empresa, afavorint  el desenvolupament i aprenentatge de les competències professionals. En aquest sentit, les pràctiques a l'empresa faciliten una experiència professional molt necessària per al currículum dels joves.
 
Col·laboració amb empreses de la comarca 
A banda de l'esmentat projecte amb joves, actualment el Copevo està treballant amb altres projectes amb persones aturades. En totes aquestes actuacions, la col·laboració amb les empreses de la comarca, via pràctiques, formació a mida i contractacions bonificades és un punt clau per tal de treballar la inserció laboral.
 
Actualment ja es treballa amb Alcampo S.A, Rensika S.L.U, HRM Sabadell SL (Halcourier), Almacenes Generales del Vallès S.A., CELP IBERIA SL, DOUBLET S.A., i TRANSPORTES BILBAINOS SL.
 
Les empreses interessades en participar en els diferents programes es poden adreçar al Consorci mitjançant el correu electrònic copevo@copevo.cat  o bé trucant al telèfon 93 707 07 07.