Terrassa simularà una inundació aquest dimarts

Unes 300 persones participaran en un acte emmarcat en el 50è aniversari de les riuades que vol comprovar l'eficàcia del Pla INUNCAT

Redacció
29 d'octubre del 2012
Els cotxes
Els cotxes | La Torre
 Cotxes després de les riuades del 62 Foto: La Torre

Terrassa serà aquest dimarts l'escenari d'una situació d'emergència amb motiu de la realització d'un simulacre d'inundacions del Pla INUNCAT, en el marc del programa commemoratiu del 50è aniversari de les Riuades de 1962. Amb aquest exercic es vol comprovar el correcte funcionament dels sistemes de prevenció i d'actuació en un episodi de forts aiguats i inundacions a la ciutat. Aquest serà el primer simulacre del Pla Inuncat que, a més, es farà de manera simultània a cinc municipis vallesans: Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze del Vallès i Terrassa.

L'exercici començarà a les deu del matí, amb la reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), que estarà presidida pel tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart. Aquesta sessió tindrà lloc a l'Edifici Glòries Catalanes i comptarà amb l’'ssistència dels membres del Consell Assessor del CECOPAL. 

A més de la reunió del CECOPAL, hi haurà altres tres punts importants dins del simulacre:

- Avinguda del Vallès, a l'alçada del carrer Roma: a les 10.05h, es detectarà un autocar avariat amb 27 alumnes de 4art de primària que es troben d'excursió a la ciutat. La Policia Municipal s'encarregarà de desviar el trànsit i de protegir el vehicle i els menors fins a la seva evacuació, a les 10.43h, a l’'lberg habilitat al Pavelló Polisportiu de Can Parellada. Serveis Socials activarà Creu Roja perquè es faci càrrec dels infants.

- Avinguda del Vallès, confluència amb la Carretera de Rubí, a l'alçada del carrer de Mossén Perramon (Les Fonts): a les 10.12h es rebrà avís d’un vehicle accidentat caigut a la Riera de Terrassa, amb una persona atrapada dins. Es procedirà al tall de l’Avda del Vallès i al desviament del trànsit. S'activarà el SEM i Bombers de la Generalitat per a la seva excarceració. A les 10.45h, la Policia Municipal establirà com a punt d'entrega segur per a l'evacuació de la persona ferida amb helicòpter a la Plaça de Joan Santamaria.

- Poliesportiu de Can Parellada (C/Europa, nº8): serà habilitat com a centre d'acollida per aixoplugar els alumnes de l'autocar avariat, a més de persones sense sostre. Els alumnes hi seran traslladats, amb un autobús de TMESA, acompanyats per Policia Municipal i Creu Roja. Un cop arribin a l'alberg, cap a les 11h, es faran fitxes amb identificacions dels menors. Un autobús traslladarà els membres del CECOPAL a l'alberg. Els alumnes acabaran marxant a l'escola cap a les 12.15h, un cop es confirmi que el cabal de les rieres estarà baixant i que les incidències estan sota control.

Per part de l'Ajuntament de Terrassa hi participaran 82 persones dels diferents serveis municipals implicats, a més dels voluntaris de Creu Roja, personal de TMESA i 28 alumnes de l'Escola Abat Marcet. En el simulacre també hi haurà membres de la Direcció General de Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Sistema d'Emergències Mediques, Mossos d'Esquadra, Creu Roja, Policies Locals dels cinc municipis, el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Agència Catalana de l’Aigua. En total, hi intervindran més de 300 persones.