ICV Terrassa busca alternatives a la banca privada

Ho farà aquest dimarts a la tarda en una xerrada a la sala d'actes de CCOO

per La torre del Palau, 29 d'octubre de 2012 a les 16:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'agrupació local d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Terrassa ha organitzat una tertúlia sota el títol "És possible una altra banca?" amb l'objectiu de posar en comú les alternatives possibles a la banca privada existent avui en dia, que segons la formació "especula, desnona i nega el crèdit mentre els governs la rescaten amb els recursos públics de tothom".

La tertúlia, que se celebrarà aquest dimarts a les set de la tarda a la sala d'actes de CCOO de Terrassa (carrer de la Unió, 23), estarà dinamitzada per Xavier Rubio, en representació de la iniciativa de banca ètica Fiare i n'Agustí Colom, responsable nacional de l'àmbit d'Ecomonia d'ICV.

Una banca ètica en mans de la ciutadania. Aquest és el model que proposa Fiare, que està en ple procés d'implantació. Fiare neix amb la idea de posar la intermediació financera al servei de les persones, alineant-se amb les xarxes i moviments que treballen a favor de la justícia social i la sostenibilitat mediambiental. Fiare vol créixer d'una forma més social que bancària.

També s'analitzarà '’actual situació de la banca. ICV creu que "mentre aquesta es rescat” amb milers de milions que passen a forma part del deute públic i impliquen polítiques d'austeritat, es continuen produint desnonaments i el crèdit no arriba a les famílies ni a les empreses. Sens dubte els governs i les institucions públiques podrien fixar unes altres regles i condicions per la banca i garantir iniciatives per tal que aquesta pugui fer una funció social".

 

Participació