El cinc de nou dels Minyons ha d'esperar

Els malva ensopeguen amb la supercatedral però descarreguen el dos de nou amb folre i manilles

J.M.O.
28 d'octubre del 2012
Pisos superiors del dos de nou amb folre descarregat a Girona
Pisos superiors del dos de nou amb folre descarregat a Girona | La Torre
Pisos superiors del dos de nou amb folre descarregat a Girona Foto: La Torre

La supercatedral, el gran objectiu, haurà d'esperar fins a la Diada de la Colla. Els Minyons han topat amb el cinc de nou amb folre a Girona, a la plaça del Vi. Però els de la camisa malva han pogut descarregar tres castells de nou al les Fires de Sant Narcís, incloent-hi un espectacular dos de nou amb folre i manilles.

Després de l’actuació de dissabte a Terrassa on van descarregar el cinc de vuit, el tres de nou amb folre i el dos de vuit folrat a la Festa Local, arribaven a Girona amb un ambiciós programa a realitzar a la plaça del Vi, després d'una setmana amb assajos reeixits i una gran dosi de moral i d'optimisme després de la feina ben feta.

Compartint plaça amb els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt, i un cop fet el tradicional pilar caminat d’entrada, els terrassencs s’han decidit pel Tres de nou folrat en primera ronda, castell que han descarregat amb solvència i que ha donat pas a la tanda següent a un dels dos grans objectius dels malves.

Un bellugadís cinc de nou s’ha trencat en la pujada, però el cop no ha estat prou dur i els Minyons han tornat un altre castell de nou a la ronda de repetició. En aquesta ocasió ha estat el quatre de nou amb folre, que tot i haver estat treballat amb força, els vallesans han aconseguit descarregar.

A tercera ronda, i amb algunes baixes degudes a a l’intent de cinc de nou, els egarencs han anunciat que provarien el dos de nou amb folre i manilles, una decisió que ha estat rebuda a la plaça amb una gran ovació. El castell, del qual els malves han desmuntat un peu, ha pujat seré i amb unes mides que no han fet dubtar en cap moment que el descarregarien.

Dos pilars de cinc han posat punt i final a aquesta diada castellera de les Fires de Sant Narcís de Girona, amb uns Minyons amb les ganes i les expectatives intactes de cara a la Diada del 18 de Novembre.