El butlletí de les bones notícies

Un document electrònic es fa ressò de tots els 'brots verds' esdevinguts a la comarca; el Consorci per la Promoció de l'Ocupació vol lluitar contra el pessimisme i la crisi

Joan Manel Oller
31 d'octubre del 2012

El Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) ha creat un nou butlletí electrònic que recull les bones notícies empresarials de la comarca, entesa en el sentit més ampli, i que aborda tots els pobles i ciutats, com ara Terrassa i Sabadell.

L’objectiu del document és recollir i difondre notícies econòmiques positives que passen al Vallès Occidental al voltant de la instal·lació d’empreses, la creació de llocs de treball, la internacionalització -una de les sortides més reeixides a la crisi- o innovació de productes empresarials.  Es vol visualitzar els brots verds.

Un entorn millor
En la conjuntura econòmica actual, les males notícies tenen més rellevància i impacte social i són més difoses arreu, però no és menys cert que al territori també hi passen fets positius que són d’interès i que poden afavorir a crear un millor entorn territorial per a la sortida de la crisi.

El públic objectiu del butlletí són totes les empreses del Vallès, institucions i agents del territori i de fora, persones dedicades a la promoció econòmica, premsa i operadors privats.

El procés de selecció i cerca de notícies es porta a terme conjuntament entre els serveis tècnics del Consorci per l'ocupació i la col·laboració de les entitats consorciades.

La periodicitat del butlletí serà mensual i es distribuirà, via correu electrònic, a totes les persones que s’hagin donat d’alta en el formulari d’inscripció. Es pot trobar tota la informació al web www.copevo.cat


Tres pimes del Vallès Occidental s’inicien en l’exportació
Les empreses Talleres Glorias Catalanas, Original Disseny i Comunicació i Energy and Sustainable Mobility Development desenvoluparan durant un any un programa d’Iniciació a l’Exportació. La nova iniciativa els permetrà oferir productes i serveis, per primer cop, en mercats exteriors.

Les tres empreses han participat al programa Iniciació a l’Exportació, desenvolupat per la patronat terrassenca Cecot, juntament amb altres agents econòmics i promogut per l'organisme català ACC1Ó.

La patronal del carrer de Sant Pau va realitzar 4 sessions del programa, amb un total de 40 participants, entre els mesos de març i maig i d’aquests participants ja n’hi ha tres que han iniciat la segona fase del programa d’Iniciació a l’Exportació, que desenvoluparan durant un any de la mà de tres figures concretes: un assessor d’internacionalització, un segon assessor de màrqueting digital i també un tècnic en comerç exterior, que garantiran l’èxit en l’execució del pla d’internacionalització.

Indurken invertirà entre 8 i 9 milions
L’empresa química Indurken té previst fer una inversió d’entre 8 i 9 milions d’euros per ampliar les instal·lacions de la seva planta situada a Terrassa. En concret, es preveu engrandir en 12.000 metres quadrats l’espai dedicat a l’emmagatzematge, on s’implementarà una línia robotitzada, i també es reforçaran els serveis corporatius de l’empresa a la cocapital vallesana.

Amb tot, s’incrementarà la plantilla de l’empresa en 80 persones. Induken té una forta presència internacional, amb filials en una vintena de països i un 56% de les seves vendes a l’estranger però la seu social i dues de les seves plantes són a Catalunya.