El CNT pacta pagar 30 dies a quatre dels cinc treballadors acomiadats

L'entitat ho veu com una mostra de bona voluntat; no hi ha pacte amb Belén Monje, el judici de la qual se celebrarà el maig

Carles Batalla
26 d'octubre del 2012
Dels cinc treballadors acomiadats, quatre d'ells han arribat a un acord amb el club per evitar el judici
Dels cinc treballadors acomiadats, quatre d'ells han arribat a un acord amb el club per evitar el judici | La Torre
Dels cinc treballadors acomiadats, quatre d'ells han arribat a un acord amb el club per evitar el judici Foto: La Torre

El cas dels cinc treballadors acomiadats pel Club Natació Terrassa el maig s'ha resolt amb quatre pactes i un judici ajornat. L'entitat ha acordat pagar trenta dies per any treballat a Carme Pagès, Francisco Lao, Toni Cruz i Evelyn Estivill, amb la qual cosa s'evita la compareixença als tribunals.  L'excepció la protagonitza Belén Monje, que té molt clar el seu objectiu: la readmissió. "No vull diners ni tinc sentiment de venjança. L'empresa ja ha tingut tres possibilitats de conciliació prèvies i no les van voler exercir. Han passat quatre mesos i ara sí que m'ofereixen deu dies?"

El judici se celebrarà el 13 de maig de l'any vinent "perquè em van dir que en la demanda estava inclòs l'assetjament laboral i no havien convocat el fiscal", explica Monje. Té fe en un hipotètic retorn, malgrat el clima que s'hi pugui trobar. "El CNT ha estat la meva escola, encara hi puc aportar coses positives, em dec a molta gent que hi treballa i val la pena lluitar per ells."

Evelyn Estivill es mostra "resignada" perquè també demanava la readmissió en considerar "que hi havia hagut assetjament però segons la jutgessa només n'hi pot haver en cas d'insults o vexació". En els casos de Monje i Estivill, es va desestimar la nul·litat de l'acomiadament, cosa que hauria obligat l'empresa a readmetre-les.

"No tenim on agafar-nos"
Xavier Salvador, membre del comitè d'empresa, es queixa de manca de diàleg i de tenir les mans lligades. "No sabem què pensen fer però sembla que la cosa no millorarà: estem sense pacte d'empresa, penjats d'un conveni que tampoc està negociat, amb un IPC de gairebé el 4% i no hem tingut cap increment salarial. En la darrera reunió no volien parlar de res."

Segons ell, el president del CNT els va emplaçar a una reunió al setembre que encara no han tingut. Salvador diu que el director general va admetre a un altre membre del comitè d'empresa que "es van equivocar amb les formes però que estaven obligats a prendre la decisió", avisa que "continuarem lluitant" i espera l'informe econòmic de final d'any.

Cucarella: "Vam actuar correctament"
El director general del CNT, Albert Cucarella, interpreta el pacte com "una mostra de la voluntat del club d'arribar a acords. Estem convençuts que vam actuar correctament". Respecte a les acusacions de manca de diàleg, el director general del CNT és clar. "Ja s'han produït els acords i ara estem en un altre moment." Cucarella diu que es reuniran amb el comitè a final de mes.

D'altra banda, al juliol, el CNT va fer fora Nicole Rivera, directora de màrqueting, "la persona que va assetjar la Belén", segons Salvador, i Eulogia Mora. "No ens han donat les cartes d'acomiadament però han estat objectius, igual que els de la Belén i l'Evelyn, i la Nicole ha denunciat el club", diu Salvador. "No ens van notificar els acomiadaments i elles no van voler assistència, per això ens n'hem quedat al marge. Però no ho aprovem, s'han carregat cinc treballadors i dos de l'altre costat per compensar. Volen passar pàgina però han traspassat la línia vermella." Pel que fa a les prejubilacions, s'ha arribat al mateix acord (30 dies) amb Hernán Pachao.