Un ex terrassenc reconeix haver clavat 49 ganivetades a un olotí

La parella detinguda en relació al crim del Firal ha passat a disposició judicial

LaGarrotxa.info
24 d'octubre del 2012
Fortuno, sortint del lloc dels fets, després de la reconstrucció.
Fortuno, sortint del lloc dels fets, després de la reconstrucció. | Joan Guirado
Fortuno, sortint del lloc dels fets, després de la reconstrucció. Foto: Joan Guirado

La parella detinguda en relació al crim del Firal ha passat a disposició judicial. Tot i que ella no ha volgut declarar, al·legant que no es trobava en condicions, Alejandro F.B. sí que ho ha fet per tornar a confessar, de nou, el crim.
 
Davant el Jutjat d'Instrucció Número 2 d'Olot, que és qui s'encarrega del cas, el detingut ha admès haver clavat nombroses ganivetades al cos de la víctima. Segons ha explicat, el detonant de tot plegat va ser que l'altre home s'havia excedit amb la seva parella. 
 
Alejandro F.B. ha explicat que divendres havia passat bona part de la tarda amb la víctima, i que tots dos havien begut. Després d'estar-se una estona al pis del Firal, el detingut va tornar sol fins al seu domicili, situat al carrer Presó Vella, a escassos metres d'on vivia la víctima. 
 
Cap al vespre, ell i la seva dona van anar fins a l'habitatge del passeig Blai. Un cop allà, Alejandro F.B. va decidir anar al lavabo i, des d'allà, va sentir com la seva dona cridava. Quan va tornar al menjador -sempre segons la seva versió- va veure la víctima totalment despullada jaient al damunt de la seva parella.
 
Això el va encendre i va ser llavors quan va arreplegar un ganivet i va començar a enfonsar-lo repetidament al cos de l'altre home. Després va marxar corrents del lloc i la seva dona el va seguir al cap de poca estona. Els Mossos d'Esquadra els van detenir a tots dos al domicili del carrer Presó Vella.
 
Fins a 49 ganivetades
 
Després d'escoltar la seva declaració, el jutge n'ha ordenat l'ingrés a presó. El fiscal imputa a Alejandro F.B. un delicte d'assassinat amb acarnissament i abús de superioritat. Sobretot perquè, com ha posat de relleu l'autòpsia, el cos de la víctima presentava fins a 49 ganivetades (la majoria d'elles a l'abdomen, tot i que també en tenia al coll).
 
A més, el fiscal també posa de relleu que Alejandro F.B. va arribar a fer servir dos ganivets per assassinar la víctima. I és que, mentre l'estava apunyalant, la fulla del ganivet se li va torçar i en va anar a arreplegar un altre. 
 
Pel que fa a la seva parella, Irene D.Z., el Jutjat d'Instrucció Número 2 d'Olot l'ha deixada en llibertat amb càrrecs. El fiscal, però, la considera còmplice del crim. Entre d'altres, perquè la dona tenia taques de sang a la roba i a les sabates, i perquè tampoc ha quedat clar si ella va prendre part o no en el crim.
 
A més de les ganivetades, a la víctima també li van donar diversos cops al cap amb un gerro (que va aparèixer tacat de sang). I d'altra banda, la policia va localitzar els dos ganivets dins una motxilla, embolicats amb una tovallola. 
 
Però en la seva declaració, Alejandro F.B. ha precisat que no recordava cap d'aquests extrems. Per això, el fiscal sospita que va ser Irene D.Z. qui va clavar els cops de gerro al cap de la víctima i que va aprofitar per amagar els ganivets després que el detingut hagués sortit del pis. 
 
Per últim, a més d'aquests càrrecs, a la parella també li'n poden caure altres. En concret, per furt, estafa i falsedat documental. I és que, durant el registre al seu domicili, els Mossos d'Esquadra hi van trobar dues targetes bancàries robades, amb les quals -possiblement- s'hi han fet compres i moviments. 
 
Els dos detinguts han assegurat que s'havien trobat les dues targetes en un aparcament, però com que Alejandro F.B. ja té antecedents per furt, el fiscal sospita que la parella va ser qui va sostreure les targetes.