Els Bombers de Terrassa, sisens en la World Rescue Challenge

El combinat de Granollers va quedar segon i se'n va endur una bona collita de premis mentre que els de Reus van ser quarts

Redacció
22 d'octubre del 2012
Tot l'equip de bombers catalans que van participar al Concurs Mundial de Rescats
Tot l'equip de bombers catalans que van participar al Concurs Mundial de Rescats
Tot l'equip de bombers catalans que van participar al Concurs Mundial de Rescats

L'equip de Bombers de la Generalitat del Parc de Terrassa ha debutat al concurs amb la sisena plaça en l'exercici de la maniobra estàndard, on els equips han d'excarcerar una víctima estable que no presenta risc vital però que està atrapada. La prova formava part de l'XI edició del World Rescue Challenge (WRC), el Concurs Mundial de Rescat de Víctimes en Accident de Trànsit, que s'ha celebrat al centre de convencions Excel London, a la ciutat de Londres, del 17 al 20 d'octubre.

El combinat de Bombers de la Generalitat format per sis bombers del Parc de Granollers ha obtingut la segona posició en la prova de maniobra ràpida, en la qual els equips han de fer l'extracció d'una víctima d'accident que es troba en estat crític dins del vehicle en què s'ha accidentat. A més, i pel que fa a premis especialitzats, els participants vallesans s'han endut el reconeixement al segon millor comandament, segon millor equip tècnic i tercer millor sanitari. En l'última edició del World Rescue Challenge, celebrat l'any passat a Nova Zelanda, el mateix combinat va aconseguir el tercer lloc en la classificació general.

D'altra banda, l'equip del Parc de Reus ha quedat quart en la categoria de maniobra complexa, on els bombers treballen en un escenari d'accident amb dues víctimes, una greu i una lleu, i amb la possibilitat que alguna d'elles estigui atrapada. El primer lloc de la classificació general ha estat per l'equip Royal Berkshire.

A més dels equips de Granollers, Reus i Terrassa, el Cos de Bombers de la Generalitat també ha estat representat a Londres pel sergent Roger Llinàs, que ha format part de l'staff avaluador del Campionat, com a jutge tècnic juntament amb onze àrbitres més.