Il·lusió, joventut i reptes

CN Terrassa femení inicia l'aventura a Divisió d'Honor amb la Copa de la Reina a l'horitzó

A.P.
20 d'octubre del 2012
Plantilla del CN Terrassa femení de waterpolo.
Plantilla del CN Terrassa femení de waterpolo. | La Torre
Plantilla del CN Terrassa femení de waterpolo. Foto: La Torre

Avui, a les 16 hores, amb la visita del CE Mediterrani, arrencarà la tercera aventura del sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa a la Divisió d’Honor. Després de dues temporades impecables, on va assolir sense cap problema l’objectiu de la permanència, el conjunt de Xavi Pérez encara aquesta campanya amb la il·lusió de pujar un graó més en la seva evolució com a grup i classificar-se per a la Copa de la Reina, fita que no té precedents en la història de l’entitat.

El tècnic local reconeix que mantenir-se en la màxima categoria estatal segueix sent la meta prioritària. “La salvació, com abans millor, és, novament, l’objectiu principal. Però és cert que la Copa de la Reina ens fa especial il·lusió. Enguany, tenim una ocasió ideal per fer el salt i jugar-la. La temporada passada vam sumar molts punts en la darrera fase de la competició. Aquest any, mirarem de canviar aquesta tendència aprofitant que, en la primera volta, tenim set partits a casa contra rivals directes”. Cal recordar que els vuit primers al final de les onze primeres jornades accedeixen al torneig del KO.

En aquest sentit, Pérez preveu un campionat dividit clarament en dues parts. “Després d’una primera volta en què hem d’intentar sumar el màxim nombre possible de punts, ens espera una segona molt complicada, amb un únic partit a casa contra un rival directe, el Concepción, molts desplaçaments i la visita dels tres equips a priori més potents, el Sabadell, el Mataró i el Sant Andreu”. L’equip de Nani Guiu tornarà a ser el rival a batre, i segons l’entrenador egarenc, “no passarà dificultats per revalidar el títol”. Pérez situa en un segon graó el Mataró i, una mica per sota, el Sant Andreu.

Una plantilla molt jove
El Natació 2012-2013 ha patit la baixa d’una jugadora “experimentada” com Laia Núñez, que ha deixat el waterpolo per motius laborals. Pérez l’ha substituït pujant a cinc joves jugadores procedents de les categories inferiors, algunes de les quals ja van comptar amb minuts puntuals la temporada passada. Es tracta de Montse Oliva, de 17 anys; d’Anna Roldán, de 14 anys; d’Andrea Palomares, de 13 anys; de Paula Leitón i Sandra Domene, que només en tenen 12. “Tot i que són molt joves, creiem que ens donaran rendiment. Són el fruit de la bona feina que s’està realitzant amb la pedrera i el reflex de l’aposta del club pel waterpolo femení. Aquest camí ens permetrà créixer i consolidar-nos en la màxima categoria”.

El Mediterrani, primer rival
El Natació s’estrenarà aquest dissabte (16.00h) a l’Àrea Olímpica contra el CE Mediterrani, conjunt al qual va eliminar recentment en els quarts de final de la Copa Catalunya en superar-lo tant en l’anada (11-9) com en la tornada (4-11). Malgrat aquest precedent positiu, Pérez toca de peus a terra. “Cal no oblidar que era una competició preparatòria i que el Mediterrani no va comptar amb la seva millor jugadora, Clara Espar, una waterpolista molt desequilibrant”. El conjunt del barri de Sants ha incorporat Teresa Gorria, quarta màxima golejadora la campanya anterior, procedent del Sant Andreu. “És un equip amb potencial per lluitar per les cinc primeres places de la lliga”, opina el tècnic, que encara el matx amb el contratemps de l’estat físic de Lourdes Rubio, que pateix molèsties al genoll esquerre.