ICV alerta del perill pel Vallès dels pressupostos del PP

La diputada d'Iniciativa al Congrés, Laia Ortiz, ha expressat avui que els Pressupostos Generals de l’Estat per 2013 són "injustos i inútils per sortir de la crisi"

per La Torre, 19 d'octubre de 2012 a les 20:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Iniciativa per Catalunya Verds del Vallès Occidental ha fet valoració pública, aquest matí, dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2013, a Terrassa i Sabadell. Hi ha participat la diputada al Congrés Laia Ortiz, la candidata al Parlament Marta Ribas i la portaveu del partit a Sabadell, Carme Garcia.

Ortiz ha assenyalat que els PGE "són uns pressupostos injustos, que fan augmentar les desigualtats ja que disminueixen de manera alarmant les partides socials". La diputada també ha volgut deixar clar que "aquests pressupostos estan emmarcats en un context polític de retallades, on es prioritza pagar el deute per sobre de les necessitats de la gent".


Ortiz ha fet esment d'algunes de les conseqüències dels PGE "en un moment en que més de 600.000 persones no disposen de cap ingrés", on es realitzen de mitjana 517 desnonaments al dia, l’atur està al 24% i l’exclusió social és creixent. Les partides d’aquesta pressupostos són "una autèntica aberració" ja que, segons ha explicat la diputada, "la partida per educació secundària (FP) cau un 38%, les prestacions
sanitàries cauen un 39%, el programa de foment de la inserció laboral es redueix un 34%, o les polítiques actives d'ocupació s'han reduït un 60% des de l’any 2011".


Per altra banda Ortiz ha volgut remarcar que els pressupostos presentats pel Partit Popular responen a una lògica de dretes. "Per una banda el Govern del PP puja l’IVA que no distingeix de poders adquisitius, però no contempla que les SICAV tributin com les empreses en lloc de l’1% actual, aplicar un impost a les transaccions financeres o a
les grans fortunes."


A l’aposta d’ICV per una reforma fiscal se li sumen altres propostes com a alternativa a la política econòmica del Govern: garantir el crèdit a les empreses, crear i incentivar l'ocupació, lluitar contra el frau fiscal o crear una Banca Pública.

Coincidint amb la roda de premsa, el diputat d'ICV i portaveu adjunt del grup parlamentari IU, ICV-EUiA, CHA La Izquierda Plural, Joan Coscubiela, ha presentat en el Registre del Congrés dels Diputats una esmena a la totalitat als PGE.

Els PGE a la comarca
Marta Ribas ha assegurat que "les polítiques econòmiques de CiU i PP han resultat inútils per sortir de la crisi: han creat més atur i impossibiliten un canvi de model productiu." La candidata vallessana també ha volgut fer referència a l’afectació dels pressupostos en
clau comarcal i local: "El vallès patirà les conseqüències d’aquestes pressupostos, per exemple, en el que es refereix a les rodalies. Alhora hi ha una reducció general de les transferències a CCAA i ajuntaments per fer polítiques socials i desapareixen directament les partides del fons de garantia d’aliments o la protecció contra el maltractament infantil".

De la seva banda, la portaveu d’ICV a Sabadell, Carme Garcia, ha alertat que "els Pressupostos Generals incideixen directament sobre els pressupostos de les localitats. A Sabadell, per exemple, hi implica una disminució de la partida destinada a Educació, Serveis Socials i Promoció econòmica". "A aquesta situació se li ha de sumar que l’Ajuntament de Sabadell està intervingut", ha conclòs Garcia.

Les tres representats han volgut emplaçar a la ciutadania a secundar la vaga general del 14N i a votar en contra de les retallades el proper 25N.

 

Arxivat a:
Política, Laia Ortiz, ICV
Participació