L'Escola de Futbol de Viladecavalls aplega 180 nens en 13 equips

La presidenta de l'entitat, Mari Luz Fernández, anteposa els valors formatius als resultats

per La torre del Palau, 19 d'octubre de 2012 a les 19:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Uns nens jugant a futbol Foto: Carles Batalla

Una setmana després de l'inici de la temporada 2012-13, l'Escola de Futbol de Viladecavalls  s'ha presentat conjuntament davant dels pares. Per la gespa artificial del camp municipal hi han desfilat 180 nens de tretze equips diferents en funció de la categoria: promeses (3-4 anys), prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils (18-19). El conjunt amateur no està inclòs a l'escola i funciona de manera paral·lela.


Després de les fotografies de grup amb els respectius tècnics, els nens s'han distribuït per tot el camp per jugar, davant de l'atenta mirada dels pares. L'acte ha finalitzat amb un enfrontament amistós entre els entrenadors i els pares i un dinar de tots els assistents.

Més enllà del resultat

La diversió i el creixement personal són la base de la filosofia de l'Escola de Futbol de Viladecavalls, més enllà de la competitivitat, les estadístiques i el nombre de victòries. "Aprenen molt més que donar puntades a una pilota. Se'ls ensenya valors, com per exemple la companyonia o el sacrifici", assenyala Mari Luz Fernández, presidenta de l'EF Viladecavalls des de fa vuit anys. L'objectiu és continuar creixent i ampliar el nombre de nens.

Antonio Navarro, regidor d'Esports del municipi, manté que la societat es pot emmirallar en l'esport, "que no només és salut, sinó que suposa un treball en equip fonamental per al sector productiu". Navarro també ha recalcat "l'esforç que fa l'escola a l'hora d'aglutinar els nens" i ha explicat que la subvenció indirecta en Esports ha estat enguany de 103.000 euros. Segons ell, el cost mitjà anual d'un veí de Viladecavalls en Esports és de 68 euros per persona, mentre que a la resta del país la mitjana és de 58.

 

Participació