La sostenibilitat ambiental terrassenca a debat en l'Ecofòrum

Redacció
19 d'octubre del 2012
576_1350573423121018_RP_Ecofrum_1_(2)-crop
576_1350573423121018_RP_Ecofrum_1_(2)-crop | La Torre


El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acollirà aquest dissabte l'Ecofòrum 2012, de 9 a 14 hores, que enguany estarà dedicat a l'Anella Verda de Terrassa, el conjunt de parcs periurbans i espais agroforestals que envolten el casc urbà. La jornada constituirà l'inici de tot un procés de debat i reflexió sobre la redacció d'un pla específic per a l'Anella Verda. L'acte és obert a tota la ciutadania.

Terrassa al llarg d'aquests anys ha situat els temes mediambientals com a eix de la
seva acció política, sent un referent a tots els nivells. Les accions d'informació i sensibilització ciutadana han fet que avui la ciutadania tingui la Sostenibilitat ambiental com una part de la seva quotidianitat. L'Ecofòrum al llarg d'aquests anys ha servit, segons manifesta l'Ajuntament, "per reforçar aquesta acció sensibilitzadora i participativa, generant un espai de debat i reflexió de referència en els aspectes relacionats amb la Sostenibilitat".

Atenent a aquesta tradició, la nova edició de l'Ecofòrum, nascut l'any 2003, porta un tema adient de debatre i reflexionar: parlar de l'entorn vers la relació amb la part urbana de la ciutat, per coneixe'l i donar-li funció i valor. Es tracta del projecte d'Anella Verda de Terrassa.

L'objectiu de l'Ecofòrum és ser un espai comú de debat i reflexió, d'intercanvi de coneixements tècnics i pràctics, problemes, experiències, novetats, informació..., sobre els diferents vectors ambientals. Permeten posar en comú les diferents estratègies i aportacions existents en el sector públic com privat, on els diferents àmbits ciutadans i professionals conflueixin i serveixin de referència per ser aplicades en les accions mediambientals en tots els camps.

En aquesta ocasió hi participaran experts, com Josep Mª Mallarach i Francesc Casañas que parlaran sobre l'ordenació i gestió dels espais periurbans a nivell general; Ignasi Planas i Antoni Serra sobre l'ordenació a nivell local de Terrassa; Josep Germain i Juan Martinez, faran la presentació de la "Declaració de l'Anella Verda de Terrassa". També es posarà en funcionament un bloc de l'Anella Verda on hi haurà tota la informació sobre
el projecte, es rebran propostes i suggeriments, novetats...