El Vallès es promociona al Mercat de Mercats

Artur Martínez, xef d'El Capritx, impartirà una masterclass

La Torre
18 d'octubre del 2012
El cuiner Artur Martínez ha estat un dels responsables de la recuperació d'una menja típicament vallesana.
El cuiner Artur Martínez ha estat un dels responsables de la recuperació d'una menja típicament vallesana.
El cuiner Artur Martínez ha estat un dels responsables de la recuperació d'una menja típicament vallesana.

Aquest cap de setmana Barcelona acollirà la Tercera Fira Mercat de Mercats a l'avinguda de la Catedral i l'avinguda de Francesc Cambó de Barcelona. Mercat de Mercats vol ser un autèntic mercat amb més de 100 parades per promoure el productes agroalimentaris catalans, amb espais de mercat, cellers, cuiners, productes amb DOP i IGP i productors de proximitat i qualitat. En aquesta ocasió els productes del Vallès Occidental seran presents a la fira de la mà del Consorci de Turisme de la comarca.

Enguany el Consorci de Turisme participa al Mercat de Mercats sota el paraigües de la Diputació de Barcelona. Productors vallesans, subscrits al projecte de promoció i valorització dels productes agroalimentaris locals, Xarxa Productes de la Terra, oferiran i vendran una selecció de productes de la comarca durant la jornada de divendres. 

Mercat de Mercats va rebre 230.000 visitants en la passada edició. En aquesta ocasió hi participen al voltant de 130 agents: 39 parades de productes variats dels mercats de Barcelona, 51 productors de proximitat i qualitat, 16 cellers de vins i cava, 12 bars i restaurants de mercat i de la ciutat i més de 27 cuiners de tots el territori català.

La participació de la comarca no només se centra en els productors i elaboradors vallesans sinó que també hi seran presents l'alta restauració i el món del vi de la mà de dos experts vallesans en la matèria i membres del col·lectiu Cuina Vallès. D'una banda, el xef Artur Martínez, del Restaurant Capritx, que farà una màster class "Jugant amb el mercat" aquest dissabte a tres quarts de set de la tarda a l'Aula Gastronòmica. De l'altra, el somelier Rafa Blanco, del Restaurant La Terrassa del Museu, farà una cata de vins "Tast de vins de Barcelona: des d'Alella al Penedès" el mateix dissabte a dos quarts de dotze del matí a l'aula dels someliers.