Lleure per als afectats d'esclerosi múltiple

Les vacances a l'Estartit s'emmarquen en el programa 'Cuidem' de l'AVAN

per La torre del Palau, 19 d'octubre de 2012 a les 18:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 Les persones que han gaudit d'un dies de vacances / Foto: La Torre

Un grup de 18 persones afectades per esclerosi múltiple, cinc d'ells amb els seus cuidadors, 8 professionals de l'AVAN i 2 voluntaris, han gaudit de sis dies de vacances adaptades, segons les seves necessitats, a l'Hotel Panorama a la població de l'Estartit.

El programa CUIDEM aporta beneficis múltiples a aquest col.lectiu, principalment fer sentir a la persona afectada que no està sola amb la seva malaltia; la sensació que hi ha més persones que lluiten dia a dia contra l'esclerosi múltiple fa que aquesta experiència dels CUIDEM es converteixi en un aprenentatge continu de com els altres s'adapten i s'enfronten a les seves dificultats.


També es fomenta l'autonomia del pacient en les seves activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària, l'expressió dels propis sentiments i el reconeixement d'aquestes mateixes emocions en els altres i el lleure dintre de la discapacitat. Respecte als cuidadors, el CUIDEM els pretén oferir un descans merescut.

 

Participació