Terrassa viurà un simulacre d'emergència el dia 30 d'octubre

S'evacuarà un autocar escolar, es rescatarà un vehicle caigut a la riera i s'activarà un alberg d'emergències

Redacció
15 d'octubre del 2012
El Parc Audiovisual de Catalunya acollirà dimarts, 16 d'octubre, una jornada de treball sobre el simulacre d'inundacions del Pla INUNCAT que realitzaran cinc municipis vallesans en el marc del programa commemoratiu del 50è aniversari de les Riuades de 1962. Entre les actuacions previstes, a Terrassa s'evacuarà un autocar escolar, es rescatarà un vehicle caigut a la riera i s'activarà un alberg d'emergències.

La jornada començarà a les 9.30 hores amb una presentació del simulacre que anirà a càrrec del tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, i de representants de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, començarà la sessió de treball en què representants dels cinc ajuntaments parlaran sobre els actes i els desplegaments previstos a cadascun dels municipis on es farà aquest simulacre per inundacions. Hi participaran tècnics de la Direcció General de Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Sistema d'Emergències Mediques, Mossos d'Esquadra, Creu Roja, Policies Locals, el Servei Meteorològic de Catalunya, l'Agència Catalana de l'Aigua i tècnics dels cinc ajuntaments vallesans.

El simulacre INUNCAT tindrà lloc el pròxim 30 d'octubre a Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze del Vallès i Terrassa. És el primer exercici d'implantació del Pla INUNCAT que es realitza i, per fer-ho, s'ha optat per treballar de manera simultània amb cinc municipis.