Una obra sobre el mosaic de Santa Maria s'endú el Ciutat d'Ègara

Totes les pintures s'exposaran fins el 17 de novembre al bar del Casal de Sant Pere

Redacció
15 d'octubre del 2012

El pintor Joan Vila, de Sant Quirze del Vallès, ha estat el guanyador del Premi Ciutat d'Ègara, el concurs de pintura ràpida del Casal de Sant Pere. Gràcies a la victòria s'ha endut 1.000 euros que atorga l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa. El barceloní Josep Bussalleu s'ha emportat el segon premi, un xec de 350 euros per gentilesa de les Finques Vidal Gomà. El tercer premi, valorat en 300 euros que concedeix la Cambra de la Propietat Urbana, ha recaigut en Julio Garcia, d'Abrera.

En la trentena edició, els participants s'havien de presentar entre les 8 i dos quarts de 9 del matí de diumenge per fer la signatura de teles. Han tingut fins a la una del migdia per elaborar la seva obra, de tècnica lliure però amb el requisit que la temàtica fos de Terrassa. Un jurat ha proclamat els guanyadors a primera hora de la tarda.

El guanyador ha explicat com se li va acudir la idea de pintar un mosaic de terra de les esglésies romàniques de Santa Maria. "Aquesta nit m'he despertat a les cinc del matí i he dit: què pintaré? He anat rumiant i he dit, pintaré el mosaic, i he vingut i així ho he fet. He volgut interpretar una mica el passat i el present".

Totes les obres participants estaran exposades fins el dimarts 17 de novembre al bar del casal de Sant Pere, per tal que el públic les pugui veure o comprar.