Navarro situa a Lara com a referent

Sosté que el propietari de Planeta realitza "unes declaracions prou assenyades". Lara ha amenaçat d'abandonar Catalunya si s'independitza i d'abandonar Espanya si no es rebaixa l'IVA cultural

B. F/N.D
15 d'octubre del 2012
La seu del Planeta a Barcelona
La seu del Planeta a Barcelona
La seu del Planeta a Barcelona

L'empresari que ha amenaçat de traslladar el seu negoci editorial en castellà a Madrid si Catalunya esdevé un estat independent, i que ha amenaçat de traslladar el seu negoci en l'àmbit del llibre electrònic a Luxemburg si el govern espanyol no rebaixa l'IVA del 21 al 4%, és vist pel líder del Nou PSC, Pere Navarro, com un exemple a seguir. Navarro, aprofitant la commemoració del 72è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys, ha demanat a Artur Mas, que "faci més cas" a veus com la de l'empresari José Manuel Lara Bosch i deixi de costat als "sectors més radicalitzats del seu partit". I és que pel socialista, paraules del propietari del Grupo Planeta són molt "assenyades".

Segons Navarro, les pressions de Lara Bosch en contra de l'independentisme català haurien de ser modèliques per a Mas. "Em semblen unes declaracions prou assenyades, perquè quan demana que en un moment com aquest hi ha d'haver diàleg i enteniment, demana el que molts altres demanen", ha dit des de Montjuïc, considerant a més que Mas "hauria de fer més cas a Lara en aquesta crida al diàleg que als sectors més radicalitzats del seu partit".

La delegació del PSC ha arribat a la tomba del president Companys encapçalada per Pere Navarro, que s'ha fet acompanyar per membres de la seva llista i alts càrrecs del partit. Després de la tradicional ofrena floral, Navarro ha destacat que la figura del president que va ser afusellat és un símbol de "tots aquells que han volgut treballar al servei del poble de Catalunya, les llibertats i la democràcia".