Miquel Pujadó publicarà cinc llibres i un CD el 2013

El disc suposarà el tercer monogràfic dedicat a Georges Brassens

Carles Batalla
14 d'octubre del 2012
Miquel Pujadó, a l'estudi de casa seva
Miquel Pujadó, a l'estudi de casa seva | La Torre
Miquel Pujadó, a l'estudi de casa seva Foto: La Torre

La hiperactivitat i la polivalència són dues qualitats estretament lligades a Miquel Pujadó. Després d'haver commemorat el trentè aniversari de la sortida del seu primer disc, l'artista ha anunciat que el 2013 publicarà cinc llibres i un nou CD.

Pel que fa al projecte musical, serà el tercer monogràfic dedicat a Georges Brassens, 'Llum i ombra', vint adaptacions de cançons populars, d'altres menys mediàtiques i fins i tot dos temes pòstums i d'altres de molt antics que el cantant francès no va arribar a enregistrar mai.  Aquest disc serà a la base d'un espectacle homònim que comptarà amb els músics Joan Humet i Manel López i l'actriu Olga Suàrez.

Quant a les aventures literàries, n'emprendrà cinc: 'El ficcionauta' (Barcanova), una nova novel·la juvenil que agafa el relleu de 'L'okupa de cervells' i on el món de la realitat i la ficció es barregen; 'La guerra dels mots' (Cruïlla), un recull de contes d'humor absurd dins de la col·lecció El Vaixell de Vapor, alguns dels quals ja han aparegut a 'Cavall Fort'; 'La cançó francesa' (Milenio), la història de la cançó d'expressió francesa entre  finals del XIX i l'actualitat;  'Paraules d'amor' (Barcanova), un recull de poemes, diàlegs i proses que sortirà a la col·lecció Mots Vius per Sant Jordi, i una novel·la infantil per a nens de 8-12 anys, encara sense títol, basada en una història sorprenent que té lloc entre el 1715 i el 2015.

Paral·lelament, Pujadó treballa en la seva primera novel·la per a adults, així com en un nou CD de temes propis que té previst editar el 2014.