El Consell Comarcal aprova la revisió de les ordenances fiscals

Les tarifes de Mercavallès s'incrementen un 0,7 per cent

La Torre
11 d'octubre del 2012
El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat la revisió de les ordenances fiscals per al proper any que fan referència al mercat comarcal Mercavallès. Els ingressos del Consell Comarcal en concepte de taxes representen aproximadament el 3’9% del global del pressupost d’ingressos. L’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals s’ha fet per majoria amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, CIU, ICV-EUIA, ERC i PP i l’abstenció del grup comarcal de les CAV.

La presidenta de la Comissió Informativa d’Hisenda, Montserrat Playà, ha presentat les propostes de modificació de les ordenances. L’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei del mercat de fruites i verdures i altres productes alimentaris a Mercavallès, pel que fa a les tarifes, s’incrementa en un 0’7%, d’acord amb l’Associació de Majoristes del mercat. Pel que fa a l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’ús i l’aprofitament especial de zona reservada per aparcaments de vehicles a Mercavallès registra un increment de les tarifes del 3% que s’ha consensuat en el sí de la Comissió d’Assessorament del Mercavallès, amb els representats dels paradistes. Pel que fa a la ordenança fiscal reguladora de la taxa per actuacions d’avaluació ambiental, no és objecte de revisió i per tant es mantindrà la tarifa vigent.

Aprovació del Compte General del Pressupost exercici 2011

D’acord amb el procediment regulat a la llei d’hisendes locals, la Comissió de Comptes va aprovar inicialment el passat mes de juliol el compte general de l’exercici 2011. Aquest ha estat exposat al públic sense que s’hagi produït cap reclamació ni al·legació, per la qual cosa ahir es va sotmetre a l’aprovació plenària com a tràmit previ al seu enviament a la Sindicatura de Comptes. El Compte General del Pressupost exercici 2011 ha estat aprovat per majoria amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, CIU, ICV-EUIA i ERC i l’abstenció dels grups comarcals del PP i les CAV.