La Cecot crea una Bossa de professionals per les pimes

La Torre
13 d'octubre del 2012
Antoni Abad
Antoni Abad | Gemma Aguilera
Antoni Abad Foto: Gemma Aguilera

A partir d’ara, les pimes associades a la patronal catalana tindran al seu abast especialistes i professionals en direcció d’àrees com recursos humans, gerència, finances, internacionalització, producció o màrqueting, a temps parcial.

Gran part de les pimes no poden assumir els costos que suposa integrar a la seva plantilla professionals especialitzats, tot i que necessiten de perfils d’alta especialització per a la direcció d’àrees concretes o per a desenvolupar un projecte concret.

Les noves necessitats del mercat demanen d’una organització i estructura flexible i acomodable. En el context actual, les necessitats de les empreses han variat de manera substancial, sobretot les necessitats de les mitjanes i petites empreses que demanden serveis més especialitzats, adaptats als canvis constants de conjuntura.

Hi ha pimes que no poden assumir els costos que suposen la contractació i incorporació de professionals especialitzats a les seves plantilles, tot i que necessiten de perfils d’alta especialització per a la direcció d’àrees concretes o per a desenvolupar un projecte concret, per exemple, per al llançament d’un producte, per posar en marxa un pla de reducció de despeses, per elaborar i executar un pla de recursos humans, etc.

Comptar amb els serveis d’una Borsa de Professionals Part Time, com la de la Cecot, possibilita fer front a situacions que requereixen d’una intervenció ràpida amb professionals altament especialitzats. A més, es dóna un impuls a la creativitat i la dinamització de l’empresa. Un professional extern, no vinculat a les dinàmiques tradicionals de l’organització, pot generar sinèrgies noves i pot esperonar la creativitat i la imaginació, ja sigui aportant idees i projectes propis com estimulant al personal de l’empresa que l’ha contractat. “Com en la contractació de qualsevol altre professional que assessora empreses, els especialistes a temps parcial estan subjectes a un codi deontològic de conducta i a un compromís signat de confidencialitat amb l’empresa”, afirma Anna Delclòs, directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, “de manera que les pimes puguin vèncer la reticència a compartir informació interna amb un extern, ja que són, en molts casos, dades sensibles”.

La Borsa de Professionals Part Time és una eina per a facilitar el contacte entre les noves necessitats dins les pimes i aquells que poden cobrir-les i donar-los resposta. Aquesta Borsa, en definitiva, canalitza els processos d’outsourcing de l’empresa i ofereix als professionals vinculats una plataforma d’accés a nous clients i mercats.

Els professionals que formen part d’aquesta borsa o aquells/es que en vulguin formar part són avaluats per un comitè d’experts assessors que valida la trajectòria curricular, l’experiència professional i les recomanacions de tercers.

Anna Delclòs, directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, esmenta “la contractació d’aquests professionals s’ajusta a necessitats concretes i, per tant, a l’assoliment d’objectius específics. Com que l’empresa no els ha de contractar, els costos passen a ser variables i no fixes. Els preus hora d’aquests especialistes són assequibles per qualsevol microempresa o pime i precisament pel fet de ser externs, poden ajudar a fer l’empresa més competitiva, posant en valor el que s’està fent correctament i qüestionant tots aquells processos que no aportin valor a l’empresa.”