Els esplais de Terrassa inicien el curs

24 entitats de lleure faran cada dissabte activitats per a infants i joves d'entre 3 i 17 anys

Redacció
05 d'octubre del 2012

Les 24 entitats de lleure infantil i juvenil de Terrassa enceten aquest dissabte el curs 2012/13, durant el qual oferiran activitats a infants i joves d'entre 3 i 17 anys.

Els diversos centres d'esplai i "caus" o agrupaments escolta, organitzen jocs, tallers, excursions i sortides adaptats a l'edat dels participants. L'equip de responsables està format sempre per monitors de lleure amb formació específica per dirigir activitats a menors d'edat i que realitzen aquesta tasca de manera voluntària. Les 24 entitats es troben repartides per tots els districtes de la ciutat.

La finalitat dels esplais i caus és aprofitar el temps de lleure per, a través d'activitats que suposin entreteniment o diversió, transmetre valors com el compromís, la solidaritat i la sostenibilitat, per tal contribuir al desenvolupament personal de l'infant o jove i en la transformació de la societat en una de més justa.

A Terrassa, l'any passat prop d'un miler d’infants i joves i més de 200 monitors van participar en les activitats de dissabte. A més, durant l'estiu les entitats organitzen casals i també estades fora de la ciutat com ara colònies, rutes i campaments. Algunes entitats fan també esplai diari.

L'Ajuntament de Terrassa dóna suport al món del lleure infantil a través de subvencions i convenis amb les entitats i mitjançant programes específics com ara el de casals d'estiu o els plans anuals de formació en el lleure, amb els quals es vol millorar la formació dels monitors i directors d'esplais i caus. 

Més informació a www.terrassa.cat/joventut.