L'explotació infantil, explicada als nens

Global Humanitària oferirà diverses sessions de l'Hora del Conte a les biblioteques del municipi

per La torre del Palau, 6 d'octubre de 2012 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els nens a més d'escoltar el conte també podran fer manualitats.

L'Hora del Conte es torna solidària a les Biblioteques de Terrassa amb els contacontes

de Global Humanitària contra el treball infantil. Les sessions que l'entitat realitzarà són:

Biblioteca Districte 6 (9/10/2012, a les 18.00)

Biblioteca Districte 2 (17/10/2012, a les 18.00)
Biblioteca Districte 4 (25/10/2012, a les 18.00)
Biblioteca Districte 5 (10/11/2012, a les 12.00)
Biblioteca Central (23/11/2012, a les 18.00)
Biblioteca Districte 3 (28/11/2012, a les 18.00).

Global Humanitària presenta, dins l'activitat de L'Hora del Conte, i en el marc del programa Tardor Solidària 2012 de l'Ajuntament de Terrassa, diverses sessions de contacontes sobre el treball infantil els mesos d'octubre i novembre.

En el marc d'aquestes sessions, els infants de cicle inicial i d'educació primària de la ciutat poden conèixer les històries "Kukuri el mecànic", "Suri", "Yaku el peix daurat" i "El Tresor amagat". Els protagonistes d'aquestes històries són altres nens com ells, a qui el seu lloc de naixement i les circumstàncies familiars han obligat a treballar des de ben petits. Les sessions aniran a càrrec de les narradores Cristina Serrat i Lola, l'encantadora de contes.

En cadascuna de les biblioteques, s'hi podrà veure també la mostra "Treballar no és per a
infants", que explica les causes del treball infantil i que inclou informació i imatges sobre algunes de les feines que han de fer els nens i nenes protagonistes; la venda ambulant, l’agricultura i la pesca, la mineria i el reciclatge en abocadors, entre d'altres.

Sobre la gènesi de l'activitat, la Marta Sagrera, responsable de sensibilització de Global
Humanitaria, explica que "vam posar en marxa la campanya de sensibilització El trabajo no es cosa de niños l'any 2006. En aquest marc oferíem exposicions, audiovisuals i xerrades. Després vam participar a esdeveniments infantils amb activitats de estand i vam crear passatemps, activitats de dibuix i un taller de xapes".

Després d'escoltar la narració, els nens podran dir-hi la seva i participar en un taller que inclou manualitats, dibuixos i endevinalles. Tots els assistents, a més, podran emportar-se a casa un pack informatiu contra el treball infantil.

 

Participació