Escollir el taller per reparar el vehicle, un dret posat \"en dubte\"

El Gremi de tallers de reparacions d'automòbils alerta que algunes asseguradores limiten la lliure elecció dels seus clients

La Torre
08 d'octubre del 2012

El Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils posa en marxa la campanya "Tu decideixes" amb l'objectiu d’informar a l’usuari que en cas de sinistre té dret a escollir el taller on vol reparar el seu vehicle. Des de l'entitat afirmen que "és totalment il·legal qualsevol limitació o restricció per part de les companyies asseguradores que impedeixi la lliure elecció de taller per part de l’usuari del vehicle".

Aquest anunci ve motivat perquè, segons el gremi, cada cop són més les actuacions fraudulentes efectuades per les companyies asseguradores que obliguen als clients a no portar el vehicle sinistrat al taller que ells vulguin, amb arguments, tals com "amb aquest taller no treballem, vostè haurà d’assumir la factura de la reparació, perdrà la seva bonificació, o no li cobrirà la garantia d’aquesta reparació".

El gremi recorda que totes aquestes limitacions i restriccions estan "totalment prohibides tal i com es recull a l’article 18, de la Llei 50/80 del contracte d’assegurances". Per aquest motiu s'ha posat en marxa una campanya, on es recordarà als clients dels tallers agremiats que tenen dret a decidir on reparar el seu vehicle davant d’un sinistre.