El Cim de Terrassa celebra 50 anys recordant la història

El Centre Cultural s'ha omplert aquest dimecres de gom a gom per acollir l'acte central de commemoració de l'efemèride

Lluïsa Tarrida
03 d'octubre del 2012
L'escola El Cim ha celebrat la mitja dècada recordant el passat des del present
L'escola El Cim ha celebrat la mitja dècada recordant el passat des del present | Lluïsa Tarrida
L'escola El Cim ha celebrat la mitja dècada recordant el passat des del present Foto: Lluïsa Tarrida

50 anys poden semblar molt o poc depenent de les circumstàncies però sense dubte és una xifra que mereix ser celebrada. L'escola El Cim de Terrassa ha assolit enguany la mitja dècada en funcionament i ha decidit commemorar-la amb un gran acte al Centre Cultural Terrassa. Aquest dimecres, la sala gran de l'equipament s'ha omplert a vessar amb centenars d'alumnes, pares, professors, antics estudiants i autoritats.

L'acte s'ha iniciat amb els parlaments de quatre personalitats ben significatives i conegudes per a tots els presents ja que totes elles han marcat un punt d'inflexió en la història del centre d'ensenyament. A la taula s'hi han assegut Lluís Parera, cofundador d'El Cim; Jordi Aparicio, mestre degà; Teresa Claret, actual directora; i Jaume Cela, mestre.

Cadascú dels ponents s'ha encarregat de fer un discurs proper, personal, amb reflexions sobre la professió i l'escola i trufat d'anècdotes personals. Mentre que Parera ha fet un repàs als inicis de l'escola, Aparició ha posat l'èmfasi en la dècada dels noranta, moment en què el centre va inaugurar el nou edifici i va encetar el projecte de convertir-se en una cooperativa. Claret ha volgut destacar per sobre de tot els valors i els objectius ben definits que segueix mantenint l'escola, i al seu torn, Cela ha fet un repàs de què és l'educació i perquè avui en dia continua essent necessària.

L'acte ha finalitzat amb l'actuació del Cor de l'escola, que ha omplert l'escenari i la platea de llums blanques i després hi ha hagut un petit refrigeri que ha donat peu a mil i una converses entre aquells que l'escola El Cim ha significat un element essencial en les seves vides.