Rull: «Navarro ha usat l'alcaldia de Terrassa de forma electoralista»

El cap de l'oposició lamenta que el relleu "no s'hagi decidit a les urnes sinó a un despatx del carrer Nicaragua" i insta Ballart a fer un canvi de discurs i abandonar "el to de polèmica"

Carles Batalla
03 d'octubre del 2012
Josep Rull ha valorat negativament el traspàs de poders a l'alcaldia de Terrassa
Josep Rull ha valorat negativament el traspàs de poders a l'alcaldia de Terrassa | C.B.
Josep Rull ha valorat negativament el traspàs de poders a l'alcaldia de Terrassa Foto: C.B.

El traspàs de poders de Pere Navarro a Jordi Ballart no ha fet gens de gràcia al grup municipal de CiU, que n'ha criticat les formes i ja ha avisat al futur alcalde.

En una compareixença davant dels mitjans, el cap de l'oposició, Josep Rull, ha reconegut que la decisió de l'encara alcalde és "sensata i correcta, ja que seria difícilment justificable mantenir dues dedicacions d'aquesta magnitud". Dit això, CiU de Terrassa detecta una contradicció. "Per què ens hem d'esperar dos mesos perquè es concreti la renúncia? Què passarà a la ciutat durant aquest temps? Dilatar-ho dos mesos és difícilment comprensible i l'única explicació és l'ús electoralista de l'alcaldia i això no és acceptable. No pot plegar a termini".

Segons Rull, des que Navarro va ser escollit primer secretari del PSC, "vam advertir que s'usaria Terrassa com a camp de confrontació". El grup municipal de CiU hauria preferit que la renúncia fos "immediata" i, sobretot, que s'hagués comunicat amb antelació als ciutadans i al Ple. "Hauria estat més raonable adreçar-se als regidors en el darrer Ple i comunicar les seves legítimes aspiracions a ser president de la Generalitat, cosa que és un orgull per a la ciutat. Però no pot ser que els ciutadans se n'hagin assabentat mitjançant una assemblea de partit i no en una compareixença pública".

El líder convergent es queixa que, "per segon cop a la història de la democràcia municipal des de 1979, l'alcalde de Terrassa no s'hagi escollit a les urnes sinó en un despatx del carrer Nicaragua. Ha estat un relleu en clau successòria i la gent pot tenir la sensació que es potineja la institució". En aquest sentit, Rull ha assegurat que Navarro "ja va ser nomenat a dit per Royes el 2002" i ha expressat la seva "perplexitat pel fet que les primàries semblin eradicades del PSC".

Canvi d'actitud
Sobre Ballart, Rull ha subratllat "la formació i l'aptitud" però li ha demanat un canvi "radical de discurs: ens neguiteja l'actitud que ha tingut i el seu to de polèmica i confrontació, lluny de la voluntat de consens i de diàleg que ha de tenir un alcalde, sobretot en moments de crisi. No és un home de tarannà dialogant".

CiU Terrassa s'ha compromès a treballar al costat de l'equip de Ballart si fa aquest canvi, en cas contrari "farem d'oposició". Rull també ha volgut deixar clar que, en els dos propers mesos, a la ciutat "hi ha una alternativa bona i necessària i una visió diferent de com governar-la".

Pla de mandat
La portaveu de CiU, Mariona Vigués, també hi ha ficat cullerada i ha recordat que, en la darrera dècada, "el PSC ha perdut una tercera part de suport a Terrassa: Navarro va entrar amb 16 regidors i marxarà amb 11". Als convergents els preocupa la gestió del dia a dia de la ciutat. "Fa sis mesos que tenim un Pla de Mandat en què no hi ha prioritats ni temporització i caldria celebrar un altre Ple "per debatre propostes".

CiU també ha mostrat la seva incertesa en la qüestió pressupostària i ha ajornat la valoració dels deu anys de Navarro a l'alcaldia. "Ara no és el moment de fer-ho, ho farem després de les eleccions i posarem en valor els punts forts i els febles", ha dit Rull.