City Walking ja camina a Terrassa

El projecte de la UPC BarcelonaTech va obtenir el premi internacional Living Labs Global Award 2012

Redacció
03 d'octubre del 2012
Acte de signatura del conveni entre els diferents agents implicats.
Acte de signatura del conveni entre els diferents agents implicats.
Acte de signatura del conveni entre els diferents agents implicats.

L'Ajuntament de Terrassa ha lliurat aquest dimecres, el premi internacional Living Labs Global Award 2012 al projecte "City Walking" presentat per UPC BarcelonaTech i que va ser elegit per donar la millor solució al repte estratègic proposat en l'àmbit de la salut comunitària. El veredicte d'aquest certamen internacional es va fer públic en la cerimònia celebrada, el 2 de maig passat, al Brasil, però li correspon a l'Ajuntament fer el lliurament del diploma acreditatiu com a promotor del projecte. El repte estratègic en l'àmbit de la salut comunitària es va definir amb el suport del Consorci Sanitari de Terrassa, dins del Clúster de Salut del Pla de la Innovació.

El diploma s'ha lliurat a l'enginyer de recerca de la UPC Jaume Figueras, i al doctor d'enginyer de la UPC, Toni Guasch. A continuació, es signarà el conveni per a la realització de la prova pilot "City Walking" a la ciutat. La signatura va anar a càrrec de la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Carme Labòria; el president del Consorci Sanitari de Terrassa, Ramon Comellas; el president de Mútua de Terrassa, Faust San José, i el delegat del rector de la UPC al Campus de Terrassa, Francesc Astals.

El projecte guanyador dóna resposta als plantejaments de la ciutat ja que "City Walking" és un lloc web que inclou aplicacions mòbils que promouen l'activitat de caminar per la ciutat. Aquesta iniciativa combina un sistema de seguiment de l'exercici realitzat amb la proposta de rutes i les possibles visites a la ciutat, el comerç i els recursos que descobreixen a través de passejades temàtiques i un sistema de recompensa per als participants.

A més, permet ajudar els metges a controlar l'activitat física dels seus pacients diagnosticats amb malalties del cor així com les persones sanes per tal de prevenir-les. El jurat terrassenc va elegir el projecte "City Walking" d'entre 85 candidatures d'arreu del món.