El bàsquet català ensenya les noves regles a Terrassa

200 persones assisteixen a la primer trobada entre àrbitres i entrenadors celebrada al Centre Cultural

Redacció
02 d'octubre del 2012
La Trobada entre àrbitres i entrenadors que s'ha fet al Centre Cultural
La Trobada entre àrbitres i entrenadors que s'ha fet al Centre Cultural | La Torre
La Trobada entre àrbitres i entrenadors que s'ha fet al Centre Cultural Foto: La Torre

La  Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del seu Comitè Tècnic i l'Escola i Comitè d'Àrbitres, i dins els actes de 'Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català 2012' ha organitzat aquest dilluns la primera Trobada Àrbitres-Entrenadors de la temporada 2012-13 amb la presència d'uns 200 participants.

En aquesta reunió celebrada a la Sala d'Actes del Centre Cultural Terrassa i dirigida pel Sr. Joan Carles Mitjana, Director Tènic del Comitè i Escola d'Àrbitres de l'FCBQ, i el Sr. Xavi Rodríguez, Director Tècnic de l'FCBQ, s'han exposat les noves regles FIBA i els criteris arbitrals aplicats per la temporada 2012-13.

La trobada ha aplegat uns 200 participants en una activitat que el Director Tècnic de l'FCBQ, Xavi Rogríguez, defineix com "d'intercanvi i apropament de dos col·lectius importantíssims per al bàsquet, àrbitres i entrenadors", i ha destacat que, de cara al futur, "seria molt bo que molts més entrenadors participessin de la mateixa", perquè aquest és l'espai de reunió i debat de tots ells.

Com a principal novetat, el reglament FIBA permet que els segons entrenadors es puguin aixecar per dirigir el partit, però sempre i quan el primer entrenador no estigui també aixecat. Aquest segon entrenador però, no podrà dirigir-se als àrbitres. Així mateix, també es van explicar als assistents les regles específiques per als Campionats de Catalunya Júnior i Cadet Preferent.

Durant aquesta primera trobada de la temporada es van projectar diferents vídeos de competicions catalanes, europees i americanes, amb l'objectiu de mostrar i identificar el criteri de les passes, ús de les mans, faltes antiesportives, faltes tàctiques, acció continuada i comportament de jugadors i entrenadors. També es va posar èmfasi en l'actitud positiva dels àrbitres a la pista.