La zona industrial de Can Trias, fora de la trama urbana consolidada

El Ple de Viladecavalls torna a evidenciar l'abisme entre l'equip de govern i l'oposició

Carles Batalla
01 d'octubre del 2012
El Ple de Viladecavalls ha tornat a ser escenari de disputes
El Ple de Viladecavalls ha tornat a ser escenari de disputes | C.B.
El Ple de Viladecavalls ha tornat a ser escenari de disputes Foto: C.B.

La delimitació de la 'trama urbana consolidada' ha centrat el debat i l'intercanvi de retrets entre equip de govern i oposició en el darrer Ple de Viladecavalls. La cap de CiU, Cesca Berenguer, ha subratllat una contradicció entre una proposta inicial de l'Ajuntament en power point, "que només havia rebut jo personalment i ningú més de l'oposició" en què la zona industrial de Can Trias estava inclosa, mentre que en una segona firmada per l'arquitecte, la considerada oficial, sí ho estava.

L'alcalde ha replicat que l'únic document que té validesa és el firmat per l'arquitecte i que el projecte és l'adaptació a una llei del 2009. Segons Carles Rodríguez, dins del concepte trama urbana consolidada només hi entren el casc antic i Can Trias, "les dues parts que compleixen el requisit de densitat de població". La proposta s'ha aprovat tot i el vot en contra de CiU i les abstencions del PP i la PVA. Rodríguez ha tornat a aprofitar l'ocasió per instar l'oposició a "fer propostes a les Comissions Informatives i a la Junta de Portaveus".

Pel que fa als altres punts de l'ordre del dia, s'ha aprovat per unanimitat, tant el Ple ordinari del 26 de juliol com la modificació puntual del Pla especial Urbanístic de La Bòbila i també la fixació de les festes locals per al 2013, que seran el 8 de juliol i l'11 de novembre (Sant Martí).

En la sessió s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Manel Benito, secretari municipal des del 2007 que va morir el passat agost.

La despesa jurídica, als precs
En no haver-hi cap moció, la reunió s'ha tancat amb un intens apartat de precs i preguntes. Josep Sort, d'Ara-Reagrupament, ha demanat rebre amb més antelació tots els documents relatius a temes complexos (sobretot els urbanístics), per poder-los estudiar abans de les Comissions Informatives.

CiU ha presentat dos precs: el primer en referència a la querella interposada per l'oposició contra l'equip de govern per presumpta prevaricació i tràfic d'influències en el servei de càtering d'Alifres. Berenguer ha demanat a l'equip de govern que sigui "seriós i doni importància a la participació ciutadana" i ha insistit que el concepte d'interès legítim va ser ampliat pel Tribunal Constitucional el 2009.

A més, els convergents es queixen de les elevades sumes de diners destinades a la despesa jurídica, en relació a Rafael Bellido. L'alcalde no s'ha mossegat la llengua i ha contestat que "farien falta molts més advocats per solucionar el que vostès van deixar sobre la taula. Nosaltres estem intentant rescatar la dignitat política del municipi". Rodríguez també considera que el seu equip de govern sí fa concursos públics per adjudicar obres i serveis, cosa que "abans no passava, perquè vostès adjudicaven coses a qui els convenia, sense concurs ni partida pressupostària".

El convergent Josep Faure ha lamentat que l'alcalde "dispari contra CiU" i ha dit que, si vol buscar responsables "que miri a la seva dreta" ja que ell no era regidor en aquella època.