Es retira la taula d'orientació de La Mola pel risc de més vandalisme

Instal·lada el 2009 amb motiu del 150è aniversari de Caixa Sabadell, la Diputació de Barcelona i la Unió Excursionista de Sabadell han de decidir què en faran

Redacció
28 de setembre del 2012
La taula d'orientació havia quedat molt malmesa
La taula d'orientació havia quedat molt malmesa | La Torre
La taula d'orientació havia quedat molt malmesa Foto: La Torre

La taula d'orientació geogràfica que es va instal·lar a la Mola el 2009 amb motiu del 150è aniversari de Caixa Sabadell ha estat retirada. Des de finals de l'any passat la taula havia patit tres actes vandàlics que l'havien malmès gairebé en la seva totalitat, i és per això que s'ha pres la decisió de retirar-la.

Aquesta taula era la segona que la caixa catalana havia instal·lat al cim de la Mola. La primera taula d'orientació va ser col·locada al 1960, pel centenari de la institució, i va ser un projecte portat en comú amb la Unió Excursionista de Sabadell, és per això que s'ha fet la donació d'aquesta primera taula a l'entitat sabadellenca i estarà exposada en el seu estatge social.

La taula d'orientació que s'ha retirat va ser inaugurada el setembre del 2009, en un acte commemoratiu del 150è aniversari de Caixa Sabadell. Aquesta segona taula era més gran que l'original i se n’havien actualitzat les dades topogràfiques. Durant el mes de desembre del passat any la taula va patir el primer acte incívic, que va obligar a retirar una part de la taula que havia estat destrossada.
Al juliol i agost d'aquest any la taula va patir dos episodis vandàlics més i l'obra va quedar trencada, gairebé en la seva totalitat. És per aquest motiu que s'ha decidit retirar la resta de la taula per tal d'evitar possibles accidents i que es torni a produir un nou incident.

La Diputació de Barcelona, organisme gestor de la Mola, i la Unió Excursionista de Sabadell, estan mantenint converses per tal de valorar les possibles accions que es poden prendre en relació a la taula d'orientació.