Javi García: «Rull és un populista i rebutja responsabilitats»

El jove del PSC Terrassa es fa ressó de les paraules de Rull: «Mare de Déu, quina mala bava. El PSC ha perdut els papers»

Joan Manel Oller
27 de setembre del 2012
Josep Rull netejant la riera de Les Arenes
Josep Rull netejant la riera de Les Arenes
Un nou capitol de la piabaralla oberta els darrers dies entre els socialistes i els nacionalistes egarencs. Javier García, estudiant de Dret i coordinador del PSC Terrassa al Districte 6 ha fet una piulada al Twitter: "Lògica la reacció de Josep Rull. No li agrada que es vegi la veritable cara d'un polític populista que rebutja la seva responsabilitat".

"Mare de Déu, quina mala bava. Aquesta gent ha perdut totalment els papers". Són paraules de Josep Rull, líder de CiU a Terrassa i secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya. El regidor nacionalista responia en una piulada a uns comentaris molt durs dels socialistes egarencs.

La tasca de neteja d'un tram urbà de Les Arenes , en què hi va intervenir Josep Rull, ha estat motiu de crítica per part del PSC Terrassa. Els socialistes locals han emès un comunicat molt contundent per censurar l'acte. Segons ells, "amb ús i abús dels seus evidents contactes i influències a la Generalitat, i en lloc de posar-los al servei de la ciutat, el senyor Rull va orquestrar dissabte passat una pantomima de neteja de la riera de Les Arenes amb la connivència de l'Agència Catalana de l'Aigua, forçant aquest organisme de la Generalitat a tenir una capacitat d'improvisació i una agilitat que ja ens agradaria que hagués demostrat anteriorment amb els interessos de la nostra ciutat, llargament i insistentment reivindicats per l'Ajuntament de Terrassa".

En la nota, el PSC Terrassa deixa constància "de la valoració positiva de les iniciatives adoptades per l'Associació de Veïns de Sant Llorenç que s'hi ha vist implicada ja que aquesta organització veïnal sempre té com a objectiu trobar solucions i beneficis per al seu barri. Però creiem que en aquest cas han estat evidentment objecte d'una utilització desmesurada per part dels interessos encegadament electoralistes del senyor Rull i el seu partit de CiU, actuant a esquenes de la resta de la ciutadania, del propi Ajuntament i amb ignorància i menyspreu total dels voluntaris forestals, bombers i professionals de Terrassa d'aquest sector".

Els socialistes terrassencs denuncien "no només la demagògia explícita del senyor Rull en coordinar-se molt més amb l'ACA que no pas amb l'Ajuntament, generant així un alarmisme innecessari en muntar aquesta barroera neteja d'un tram de les rieres de Terrassa que no és, precisament, dels més urgents i prioritaris". Així mateix denuncien també "la forma tan maldestre, irresponsable i matussera de manipular la gent i organitzar una activitat amb aspectes evidents de risc, com va demostrar-se l'endemà mateix de l'activitat".

Flamarades "perilloses"
En el comunicat es diu que,  "no contents amb l’'xhibició de menyspreu de la ciutat que van demostrar el dissabte, potser perquè van pensar que la juguesca no havia tingut prou ressò, van procedir diumenge a cremar de forma irresponsable la vegetació de la riera, provocant així unes flamarades que, en superar l'alçada del pont, es van convertir en un perill evident per a tothom que hi circulés, havent d'actuar finalment els efectius professionals de policia i emergències de Terrassa per aturar la situació de descontrol".

Els socialistes terrassencs també recorden que enguany s'ha organitzat un extens programa d'activitats per fer un homenatge a les víctimes de la riuada de 1962 i a la gent que va aportar el seu gra de sorra en la reconstrucció de la ciutat. "El senyor Rull, en comptes d'afegir-se al sincer sentit comtú, pretén manipular-lo en benefici propi organitzant la seva particular commemoració al marge d'aquest programa".

Per tot plegat, PSC Terrassa critica "les formes tan impròpies d'algú amb voluntat de govern com ell, i tan deslleials amb la ciutat i els seus representants com les que, malauradament, ens té acostumats, encara que sigui jugant amb el voluntarisme sincer d'una associació de veïns o la seguretat pública, com ha estat aquest cop".

Segons els socialistes terrassencs, aquestes conductes porten "més crispació, divisió, enfrontament, allunyament de les solucions i, en definitiva, girar l'esquena a la ciutadania a qui servim, encara que el senyor Rull, obsessivament, tan sols se serveixi a sí mateix, com si d'un veritable Neró romà es tractés".