L'esport i el càncer porten a Terrassa David Barrufet

Els esportistes participaran en la tercera edició de la jornada sobre exercici físic i càncer organitzada pel Consorci Sanitari

La Torre
26 de setembre del 2012
David Barrufet participarà en una de les ponències.
David Barrufet participarà en una de les ponències. | FC Barcelona

David Barrufet participarà en una de les ponències. Foto: FC Barcelona

El proper divendres 28 i dissabte 29 de setembre, se celebrarà la III Jornada sobre exercici físic i càncer, organitzada pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST), l'Institut Oncològic del Vallès (IOV) i la Unitat de Medicina de l'Esport del CAR–CST, amb la col·laboració del FC Barcelona.

La 3a edició de la jornada seguirà amb el format habitual: un dia està dedicat a la jornada científica dirigida a professionals assistencials i personalitats del món de l'esport. I, un altre a una cursa popular que compta amb més de 400 inscrits, i en què participaran esportistes com: Xavier Bonastre i Imma Casares ambdós periodistes esportius de TV3; Erika Villaécija, nedadora olímpica; Beatriz Pascual, marxadora olímpica, Iván Pérez ex-waterpolista olímpic, i Jaume Leiva campió d'Espanya de mitja marató.

Enguany, es pretén aprofundir sobre els aspectes generals i l'actualització sobre la relació directa entre l'exercici físic i el càncer. La jornada s'iniciarà divendres amb la benvinguda per part de l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el president del CST, Ramon Comellas; el director del CAR de Sant Cugat, Joan Fontserè, i el director-gerent del CST, Pere Vallribera. Serà a les 8.45 hores a la sala d'actes Joan Costa de l'Hospital de Terrassa. A continuació es presentaran les conferències, que consistiran en tres taules rodones:

"Exercici físic i càncer de mama" 
Moderada per Montse Banquells, infermera del CAR de Sant Cugat. I amb els participants:
Sònia Pernas, metgessa del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Duran i Reynals de l'Institut Català d’Oncologia (ICO) i Sònia Servitja, metgessa del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar del Parc de Salut Mar.

"Exercici físic i càncer de pròstata"
Moderada per Pablo Maroto, metge del Servei d'Oncologia de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau. I amb els ponents: Marta Bonet, metgessa del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l’IOV; i Bernat Carles Serdà, professor de la Universitat de Girona, grup de Recerca envelliment, cultura i salut de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Josep Trueta.

"Fundacions esportives i càncer"
Taula moderada per Lluís Caelles, periodista d’informatius de TV3. I que comptarà amb: Fernando Herrero, de la Fundación Centro Tecnológico Miranda de Ebro; Àlex Ramón, Associació NEN “Avanza x ilusión”; David Barrufet, ex-jugador d’Handbol del FC Barcelona; i Jordi Alfaro, metge del Servei d'Oncologia del CST.  

A dissabte a les 11 del matí s'iniciarà la cursa popular per l'entorn de Torrebonica amb recorreguts de 5 i 10 quilòmetres a escollir pels participants. El passat 24 de setembre es va tancar el període d'inscripcions, amb més de 400 corredors. La cursa ha comptat amb la col·laboració d'ISS i Cobega.