CCOO d'Unnim: «Mentre no hi hagi acord, hi haurà conflicte»

El sindicat reitera que la solució no passa pels acomiadaments i espera que per la propera reunió el BBVA es mostri més "flexible"

Lluïsa Tarrida
24 de setembre del 2012
Els treballadors i delegats de CCOO, a la seu d'Unnim a Terrassa
Els treballadors i delegats de CCOO, a la seu d'Unnim a Terrassa | J. M. Oller
Els treballadors i delegats de CCOO, a la seu d'Unnim a Terrassa Foto: J. M. Oller

Aquest migdia els tres sindicats d'Unnim s'han tornat a reunir amb el departament de recursos humans del BBVA per negociar sobre el procés de reestructuració que haurà de patir l'entitat financera en els propers mesos. Els sindicats han presentat de forma conjunta una proposta basada en evitar l'acomiadament dels més de 1.000 treballadors que el banc de Bilbao havia posat sobre la taula.

Segons ha manifestat CCOO d'Unnim, des de Recursos Humans del BBVA s'ha "rebutjat en la seva totalitat la proposta presentada" pels sindicats i s'han mostrat sorpesos alhora que indignats per "la no voluntat de negociar". Així mateix, des dels sindicats no ha agradat que en la reunió no hi fos present el conseller delegat del Banc Unnim, Xavier Queralt, tal i com li havien demanat en una carta oberta.

Des de Comissions Obreres volen deixar clar el seu missatge: "en la proposta bàsica sobre les condicions laborals que des del BBBA ens van fer, ens podríem posar d'acord. El tema és que no volem cap acomiadament". Aquest és el cavall de batalla dels sindicats i posen en dubte que "des del BBVA es pensi igual perquè diuen que la proposta de reestructuració que plantegen no és millorable. Realment volen negociar?", es pregunten. Així, subratllen que si hi ha acostament de postures quant la reestructuració de plantilla, en les condicions laboral no s'hi objectaran ja que les postures d'ambdues parts "no estan tant allunyades".

El proper 1 d'octubre hi haurà una nova reunió entre sindicats i Recursos Humans del BBVA en la qual, des de CCOO esperen que "hi hagi més flexibilitat per part de l'empresa", i avisen que "es poden trobar vies d'acord si BBVA millora la seva proposta inicial, però en tot cas, l'entitat ha de tenir molt present que mentre no hi hagi acord, hi haurà conflicte. I aquest seguirà creixent".