'A Terrassa, mala raça', 'a Sabadell, mala pell'

La ciutat, present en el Mapa de paremiologia dels Països Catalans

per Esteve Plantada , 24 de setembre de 2012 a les 11:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El mapa de paremiologia tòpica dels Països Catalans, a Google Maps


El lingüista i paremiòleg Víctor Pàmies , veí de Vallromanes, presenta el Mapa de paremiologia tòpica dels Països Catalans , una eina que vincula un blog format per fitxes dels prop de 2.000 municipis dels Països Catalans (consultables alfabèticament, per regió o a través de cerques simples) amb un mapa de Google Maps , aprofitant la tecnologia de geolocalització.

El projecte és una nova eina i un nou recurs d’estudi de la llengua catalana "que aprofita els refranys i les noves tecnologies per mostrar d’una manera divertida, amena i novedosa les dades que perviuen en el nostre imaginari col·lectiu".


Les dites tòpiques del municipis
Segons diu Víctor Pàmies, autor del Mapa de paremiologia tòpica, quan sentim 'A Arbúcies són gent d'astúcies, a Breda tenen mala art, a Sant Celoni, dimonis, i a Hostalric són cremats' o bé 'A Terrassa, mala raça; a Sabadell, mala pell', i 'A Granollers us prenen els diners', són dites tòpiques: refranys sobre llocs i pobles concrets, que sovint diuen els seus veïns. El refranyer català és ple d’aquests refranys i l’objectiu de Pàmies és poder-los oferir tots en un únic lloc web .

Més informació a NacioGranollers.cat

 

Participació