50è aniversari de les riuades

Una vintena d'activitats serviran per commemorar la tragèdia

La Torre
21 de setembre del 2012
La Rambla d'Ègara
La Rambla d'Ègara | A.T.
La Rambla d'Ègara Foto: A.T.

Riuades de 1962, el fet més tràgic en la història de la ciutat. Aquest rerafons d'homenatge és el que presideix la vintena d'activitats commemoratives del 50è aniversari que ha organitzat el consistori durant aquest any. Un programa obert sobre un incident "evitable" que, segons les xifres oficials, es va endur la vida de 327 terrassencs.

El concert "Aigua" que l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 va oferir el febrer a l'Auditori Municipal i l'exposició col·lectiva dels artistes plàstics dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals, inaugurada dissabte, són el preludi d'una agenda carregada.

La part visual s'ha volgut reforçar amb diferents mostres: una, titulada "Mai més", que omplirà la Rambla de fotografies de gran format sobre les destrosses i l'altra, una exposició temporal anual al Museu de Terrassa, "Les Rierades de 1962. Societat i Cultura", que a la Sala Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís presentarà fets i objectes relacionats fins el febrer del 2013. A més, la sala Muncunill també serà testimoni d'una altra mostra fotogràfica a càrrec dels professionals actius en la riuada. Però també hi ha voluntat de deixar constància escrita i per aquest motiu s'editarà el llibre "La riuada de 1962", 250 pàgines il·lustrades firmades per Jaume Valls, i un llibre a càrrec de la Fundació Torre del Palau que compatarà amb textos de Jaume Aulet, Francesc Mauri i Ferran Pont entre d'altres.

L'aniversari també cristal·litzarà en peces artístiques palpables en diversos punts de la ciutat. Per exemple, un element escultòric al·legòric a la solidaritat a la rotonda de la cruïlla de la Rambla amb la carretera de Martorell.