Diada de record a Terrassa per als aiguats del dia 25

Sirenes de bombers, campanades a morts i minuts de silenci a diferents llocs de Terrassa i Les Fonts recordaran el 50è aniversari de la riuada

La Torre
21 de setembre del 2012
Imatge del barri de les Fonts el dia després de la Riuada
Imatge del barri de les Fonts el dia després de la Riuada | Artur Travesa
Imatge del barri de les Fonts el dia després de la Riuada Foto: Artur Travesa

Terrassa viurà el pròxim 25 de setembre una diada de record de les víctimes de la Riuada de 1962, un fet tràgic que va causar la mort de 327 persones i nombrosos danys materials. Sirenes de bombers, campanades a morts i minuts de silenci a diferents llocs de Terrassa i Les Fonts recordaran el 50è aniversari d’aquest desastre natural que va desfermar la solidaritat de dins i fora de la ciutat.

El 25 de setembre també se celebraran actes al Cementiri Municipal, amb la inauguració d’una exposició, un concert i una ofrena floral al Mausoleu de les víctimes càrrec de l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i la vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega.

Entre els mesos de setembre i desembre se celebraran a la ciutat una vintena d’activitats per commemorar el 50è aniversari de la Riuada de 1962, un fet que ha estat recordat amb tot d’actes celebrats a la ciutat des del mes de febrer passat.

El programa d’actes és molt ampli i s’han inaugurat quatre exposicions diferents, entre les quals destaquen les que es poden visitar actualment al Castell Cartoixa de Vallparadís, la Sala Muncunill i a la Rambla d’Egara, amb imatges de gran format. També s’ha editat el llibre “La riuada de 1962”, de Jaume Valls, i s’han celebrat diversos col·loquis als barris més afectats per la tragèdia.

En el programa d’actes a setembre a desembre cal afegir d’altres propostes de darrera hora d’entitats ciutadanes, com és el cas d’una taula rodona que organitzarà el Rotary Club el 27 de setembre; una exposició que es podrà visitar a l’Arxiu Tobella del 24 de setembre al 6 d’octubre o bé la presentació d’un llibre editat per la Fundació Torre del Palau i que contindrà un DVD amb totes les filmacions de la riuada que s’han pogut recopilar.