Navarro inaugurarà el Memorial de la Riuada a Terrassa

L’acte tindrà lloc diumenge a la una de la tarda i inclourà un homenatge al moviment veïnal

La Torre
22 de setembre del 2012
L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, presidirà aquest diumenge, 23 de setembre, la
inauguració de l’espai “Memorial de la Riuada” i un monòlit dedicat al radiofonista Joaquín Soler Serrano, acompanyat per diversos representants de la Corporació Local.

Aquest acte, que tindrà lloc a les 13h, inclourà un homenatge al moviment veïnal nascut a la ciutat després de la tragèdia. Aquests monuments estaran ubicats a la cruïlla de l’Avinguda del Vallès amb el carrer de Cantàbria, on l’Ajuntament de Terrassa va habilitar l’any passat una nova zona verda de 20.000m2 en el marc de les obres de millora de l’entorn del Mercadal Martí l’Humà.

La inauguració començarà amb una presentació de l’acte a càrrec del regidor de
Presidència, Amadeu Aguado, qui parlarà de la tasca realitzada per les associacions de veïns, especialment del Centro Cultural Les Arenes i el líder veïnal Pablo Gómez. Tot seguit, i en el marc d’aquest homenatge al moviment veïnal, l’alcalde de Terrassa lliurarà una placa commemorativa a Pablo Gómez, que és una reproducció de la peça es que va instal·lar el 2002, al Pont de Les Arenes, coincidint amb el 40è aniversari de la Riuada.

En Pablo Gómez dirigirà unes paraules als assistents. A continuació, tindrà lloc la lectura d’una glossa de la figura de Joaquín Soler Serrano que anirà a càrrec del vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i reconegut professional de la ràdio, Enric Frigola. L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, serà l’encarregat de cloure el torn de parlaments i procedirà a descobrir el monòlit dedicat a Joaquín Soler Serrano. Aquesta inauguració anirà acompanyada de la interpretació d’una peça musical a càrrec de la violoncel·lista Berta Planell, alumna de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Grau Mig de Terrassa.

Després de l’acte inaugural, l’alcalde de Terrassa acompanyat per totes les persones
assistents a l’acte es desplaçarà a l’àmbit del “Memorial de la Riuada” per veure de prop els elements que conformen aquest espai per a la memòria. Aquest memorial comptarà amb un monument format per quatre peces d’acer que rememoren aquell fet tràgic i que estan situades a la zona verda d’aquest parc. Una de les peces és de major dimensions, amb 2.10m d’alçada i 0,80m d’amplada, i està realitzada en memòria de la riuada. Les altres tres tenen una alçada de 90cm i incorporen cadascuna una paraula inscrita en record de tres valors que van prendre especial significat amb aquella tragèdia: solidaritat, associació i voluntariat.