Preus reduïts als teatres de Terrassa per persones amb risc d'exclusió

El Teatre Principal, Alegria i l'Auditori Municipal participaran en el programa "Apropa Cultura"

Redacció
22 de setembre del 2012
Presentació del programa Apropa Cultura
Presentació del programa Apropa Cultura
Presentació del programa Apropa Cultura

L'adhesió de l'Ajuntament de Terrassa al programa "Apropa Cultura" permetrà que l'oferta cultural dels teatres municipals de la ciutat arribi als col·lectius en risc social, possibilitant-los l'accés a preus més reduïts. El programa, fet en coordinació de les entitats culturals i socials de la ciutat, té l'objectiu de fer una «aliança entre cultura de proximitat, inclusió i cohesió socials», segons ha manifestat el diputat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social, Josep Oliva, durant la presentació.

A través d'aquest conveni, el Teatre Principal, el Teatre Alegria i l'Auditori Municipal de Terrassa obren la seva programació a les associacions, institucions i centres que treballen amb persones sense recursos i amb dificultats d'integració social (discapacitats físiques, intel·lectuals i sensorials, drogodependència, salut mental, malalties cròniques, persones grans, immigració, infància i joventut, dona, justícia, sense llar, pobresa i VIH-sida) a preus molt reduït, convertint-se en una experiència d'inclusió social.

Apropa Cultura, organitzat per la Fundació de l'Auditori i Orquestra, va facilitar l'any 2011 l'accés a més 8.000 persones, veïns i veïnes de 38 municipis de la demarcació de Barcelona en situació de risc d'exclusió social, a través de 780 entitats adherides al programa. En aquest sentit, el diputat Oliva ha valorat positivament l'arrelament que el programa té en el territori i ha destacat la feina feta des de la Diputació per tal de «promoure una cultura que sigui realment accessible, a l'abast de tothom, especialment d'aquells col·lectius més vulnerables».

Està previst que properament s'adhereixi el Centre Cultural Unnim de Caixa Terrassa.