1 de 10

Gent gran més segura al seu propi domicili

Terrassa, Viladecavalls i Ullastrell s'uneixen a la Diputació per millorar l'accessibilitat en habitatges amb persones d'edat avançada

per La Torre del Palau, 19 de setembre de 2012 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La instal·lació d'ajudes tècniques facilita l'accés i la seguretat de moviments Foto: Òscar Giralt 

L'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ha posat de nou en marxa el Programa d'Arranjaments d'Habitatges per a la gent gran, pel període 2012–2013, que es traduirà en 1.152 habitatges arranjats amb millores d'accessibilitat i seguretat. Al programa s'han adherit 71 ajuntaments de la demarcació de Barcelona que aportaran el 20% d'una inversió total prevista de 2.001.478,49 euros. Entre aquests ajuntaments hi ha el de Terrassa, Ullastrell i Viladecavalls. La previsió és que les obres de millora comencin el mes de novembre.


El Programa d'Arranjament d'Habitatges persegueix aconseguir més qualitat de vida de les persones grans, facilitant-los l'accessibilitat i seguretat dels espais de les seves llars potenciant així la seva autonomia personal. De fet, segons la valoració que fan els beneficiaris, el 90% se senten plenament segurs per a la realització de les seves activitats diàries, quan abans de les millores només ho estaven en un 1%.

Valorat aquest impacte positiu, la Diputació va decidir tornar a impulsar el programa amb l'adhesió de 71 ajuntaments. Els arranjaments consisteixen bàsicament en reformes bàsiques, sobretot al bany i a la cuina, i la instal·lació d'ajudes tècniques, que facilitin l'accessibilitat i la seguretat de moviments.


 

Participació