Arriben a Terrassa propostes teatrals molt trencadores

El director del CAET presenta les 26 propostes trencadores del desè Festival Terrassa Noves Tendències

Carles Batalla
18 de setembre del 2012
Pep Pla, durant la presentació del festival, juntament amb Amadeu Aguado i alguns dels creadors participants
Pep Pla, durant la presentació del festival, juntament amb Amadeu Aguado i alguns dels creadors participants | C.B.
Pep Pla, durant la presentació del festival, juntament amb Amadeu Aguado i alguns dels creadors participants Foto: C.B.

El Teatre Alegria ha estat l'escenari aquest dimarts a la tarda de la presentació del desè Festival Terrassa Noves Tendències (TNT). La cita, que se celebrarà entre el 4 i el 8 d'octubre, pretén convertir-se en "un aparador de les noves tendències de Catalunya, obert a tothom i connectat a la realitat", segons Pep Pla, director artístic del CAET. El Centre d'Arts Escèniques de Terrassa i el consistori organitzen conjuntament un festival trencador que acull propostes de diferents disciplines.

Un dels objectius és demostrar que l'experimentació no és sinònim d'elitisme. Aquesta voluntat d'apropar-se al públic queda reflectida amb el fet que la majoria d'espectacles són gratuïts i els de pagament tenen preus assequibles (entre 3 i 18 euros).

El TNT proposa 42 funcions, amb 26 espectacles, 16 dels quals són estrenes, 14 dels quals coproduccions del CAET, dos són internacionals i tres de la resta de l'Estat. El festival alternarà els recintes tancats (Sala Maria Plans, Nova Jazz Cava, Teatre Principal, Faktoria d'Arts) amb shows a l'aire lliure (Plaça Vella, Plaça del Progrés, Vallparadís, Raval de Montserrat, pati de l'escola Lanaspa, Plaça Torre del Palau).

Dins la variada oferta, destaquen noms com el d'Àngels Margarit, Sol Picó o Marc Boada. Menció apart per a "#PeroEsPotSaberQueHasMenjat", el divendres 5 d'octubre a la sala Maria Plans, on els balls de Marta Carrasco es combinaran amb la cuina en directe d'Artur Martínez, xef del restaurant El Capritx.

També cal ressaltar "Pornographia vs Crisis", una mescla surrealista de video, música i performance en què l'esbojarrat Flo proposa el sexe "com a millor remei per combatre la crisi".

El regidor de Cultura de Terrassa, Amadeu Aguado, ha destacat la necessitat "d'aplicar amb més contundència que mai el caràcter innovador i creatiu de la cultura, especialment en moments de crisi" i ha recordat que el TNT situa la ciutat "coma punt de referència cultural en termes creatius, sobretot per la seva perspectiva internacional". Pep Pla ha convidat a tothom a pujar "en aquest Dragon Khan d'emocions".