Castellers de Terrassa de set i mig al Raval de Montserrat

El 4 de 8 a la Diada Emili Miró es queda en intent

J.M.O.
16 de setembre del 2012
Castellers de Terrassa en la Diada Emili Miró
Castellers de Terrassa en la Diada Emili Miró | Joan Manel Oller
Castellers de Terrassa en la Diada Emili Miró Foto: Joan Manel Oller

La Diada Emili Miró dels Castellers de Terrassa va ser menys reeixida del que esperaven després d'uns darrers assajos on tot semblava funcionar a la perfecció. Els del carrer de Pasteur van sortir de plaça amb un intent de 4 de 8, un intent desmontat de 5 de 7, i tres construccions descarregades, la torre de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla al mig. A  més, de completar un vano de cinc. Van necessitar les cinc rondes, en una jornada on els castells es van aixecar a tocar del Mercat per les obres a l'edifici consistorial.

Bons assajos
Tot estava preparat pel 4 de 8, i els de la camisa blauturquesa el van triar per sortir, el que demostrava l'absoluta confiança que li tenien. En els assajos s'havia arribat fins a dosos sense massa problemes. Però la plaça és un altra cosa.

Emili Cortés, cap de colla, va atribuir part de culpa de la caiguda als nervis típics i va negar que fos una construcció massa fina i poc consistent. Potser es van tancar massa algunes rengles i la canalla es va fer enrere quan semblava perfectament possible com a mínim carregar-lo. El cop va ser fort, mes anímic que físic, tot i les petites ferides d'alguns castellers.

En segona ronda, l'ensopegada va passar factura i no es va poder assolir el 5 de 7, que va quedar en intent desmontat. Després, la colla es va refer i sí va poder amb aquest 5, amb la torre de 7 i amb el 4 de 7 amb l'agulla. Cortés està convençut de tenir a tocar el 4 de 8 i vol dedicar els assajos de la propera setmana a fer alguns retocs per a tornar a dur-lo a plaça en un màxim de set dies, a Reus.Els terrassencs van compartir el Raval de Montserrat amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants (amb un gran 5 de 8), els Xiquets de Reus i els Castellers del Ribera