Vuit fires i cinc missions en 3 mesos

La Cecot planifica una tardor farcida de visites comercials a tot el món

Carles Batalla
30 de setembre del 2012
Empresaris catalans a la fira Midest de París fa dos anys
Empresaris catalans a la fira Midest de París fa dos anys | La Torre
Empresaris catalans a la fira Midest de París fa dos anys Foto: La Torre

L'aposta per la internacionalització i pel coneixement d'altres realitats i cultures socials i econòmiques serà un dels eixos de la Cecot aquesta tardor. Així, la patronal ja ha dissenyat un full de ruta intens amb el qual convida a les empreses a participar en vuit fires i cinc missions comercials en els pròxims tres mesos.

Tot va començar a a Ucraïna, seu de la Kyiv Fashion, la fira capdavantera del sector textil i de la confecció que ha celebrat la 23ena edició entre l'11 i el 14 de setembre. L'Institut Industrial, a través de Texfor, muntarà un estand agrupat d'empreses estatals en què cada expositor disposarà d'un espai propi. El 2011, aquesta cita va despertar l'interès de 13.000 visitants que van mirar i remenar en els 298 expositors de més de 14 països que representaven prop de 700 marques.

Obrir nous mercats a l'exportació és el punt de partida de la missió comercial a Egipte i/o Turquia que s'ha dut a terme entre el 23 i el 30 de setembre.

Entre el 30 i el 6 d'octubre, més agendes de treball i contactes a la missió comercial de Polònia i/o Romània. Polònia és el segon país europeu més atractiu per a les inversions estrangeres, amb exempcions fiscals, 35 parcs tecnològics i ajuts públics per a projectes d'alt valor. Romania és un dels països d'Europa amb més oportunitats en múltiples sector.

L'octubre també es presenta carregat: entre el 9 i l'11,  visita a la Fira Internacional IZB de proveïdors d'automòbils; entre el 10 i el 12, la Fira Maroc Sourcing dedicada al tèxtil (filats, teixits, acabats i accessoris); entre el 15 i el 19 missió comercial a Hong Kong i/o la Xina; entre el 24 i el 26, estada a Hannover amb motiu de la 22ena Fira Internacional Tecnològica de Transformació de la Xapa, Euroblech 2012 i entre el 27 i el 31 missió a Israel, un país amb una forta inversió en tecnologia, defensa, comunicacions, informàtica i biotecnologia.

Estambul acollirà la Fira Texbridge entre el 31 d'octubre i el 2 de novembre i entre el 4 i el 10 de novembre, missió a Argentina i/o Xile per a les empreses de la metal·lúrgia. El 6 i el 9 de novembre la Cecot organitzarà una cerca activa de clients i una presentació de productes a París, en la principal Fira de Subcontractació del món, MIDEST.

La Cecot tornarà a l'Argentina i a Xile per dur-hi a terme una missió per a empreses tèxtils entre el 10 i el 14 de de desembre. A més,  la patronal prendrà part al I Fòrum empresarial Catalunya-Rússia (31 d'octubre-2 de novembre) i al Congrés Anual de la International Textils Manufacturis Federation (ITMF) entre el 4 i el 6 de novembre a Hanoi (Vietnam).