El sector educatiu enceta el curs amb una jornada de protesta

El Raval ha acollit una nova protesta de mestres, professors, pares i alumnes contra les retallades en ensenyament

Lluïsa Tarrida
12 de setembre del 2012
Acte de protesta al Raval del professorat i pares d'alumnes
Acte de protesta al Raval del professorat i pares d'alumnes | Lluïsa Tarrida

Acte de protesta al Raval del professorat i pares d'alumnes Foto: Lluïsa Tarrida

Desenes de mestres, professors, pares i alumnes s'han concentrat aquesta tarda davant del Raval de Montserrat per manifestar-se contra les retallades en el sector educatiu. Si el passat curs escolar va acabar amb tot un reguitzell d'actes de protesta, sembla que el nou curs tampoc serà tranquil. Des dels sindicats ja han advertit que es faran moltes més mobilitzacions i criden al professorat a fer partícips als pares i estudiants de les queixes i reivindicacions.

El sector educatiu diu que al contrari del que va informar la consellera Rigau, el curs ha començat "sense normalitat" i amb la clara intenció dels principals implicats de "defensar l'escola pública i els drets laborals dels treballadors" que en formen part. Equipats amb les ja tradicionals samarretes grogues i amb un megàfon, els reunits davant de l'Ajuntament han procedit a la lectura del manifest. Un manifest fet des del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) el qual s'ha llegit ja aquest matí als centres escolars terrassencs i s'ha repartit entre els alumnes.

El professorat considera que "la lluita que ens queda encara és llarga" i que l'augment en 20 mil alumnes i la disminució en més de 3.000 professors per encarar aquest nou curs passarà factura "a l'atenció i qualitat de l'ensenyament". Segons el sector, el llistat de retallades "és infinit, des de la reducció de subvencions per les AMPA o les escoles bressol, a la disminució de dotacions pels menjadors o les escoles de música". Al seu parer, tot s'ha vist reduït aquest any, i subratllen que tot plegat és "l'agressió més greu que ha patit mai l'educació d'aquest país" alhora que lamenten que pel govern de CiU "l'educació no sigui una prioritat".