Centenars de terrassencs també clamen per la independència

La delegació local de l'Assemblea Nacional omple set autocars en una jornada cent per cent reivindicativa

Lluïsa Tarrida
11 de setembre del 2012
Alguns dels terrassencs que han participat a la manifestació
Alguns dels terrassencs que han participat a la manifestació | Lluïsa Tarrida
Alguns dels terrassencs que han participat a la manifestació Foto: Lluïsa Tarrida

A les 3 de la tarda, desenes de terrassencs ja eren enfilats dalt del seu autocar, organitzat per la delegació local de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Fins a set autocars ben plens han sortit en direcció a Barcelona per participar en la manifestació independentista "Catalunya. Un nou estat d'Europa". No hi ha hagut incidents. Tothom ha trobat la seva plaça i l'ambient era festiu però tranquil. Molta samarreta blava amb el nom de l'entitat Terrassa per la Independència però també molts nens, pares i avis que s'han unit a la convocatòria amb senyeres i, sobretot, estelades.

Un cop sortits de l'estació d'autobusos de Terrassa cada autocar ha anat per la seva banda a la recerca d'un aparcament impossible al centre de Barcelona. Així, cada autocar ha estacionat a un lloc ben diferent, el que ha suposat que la delegació dels terrassencs perdés força i empenta de cara a la representació de la ciutat dins de la manifestació. En un primer moment, s'havia quedat que el punt de reunió seria Gran Via amb carrer Pau Claris, però la munió de gent ja era tanta (una hora abans de la convocatòria d'inici) que la trobada ha estat impossible.

Així doncs, els terrassencs s'han anat afegint a la manifestació en petits grups. Els que han tingut més sort han pogut recórrer bona part de l'itinerari fixat, però la gran majoria s'han vist encallats a pau claris i passeig de gràcia i fins dues hores més tard de l'inici oficial no els ha estat possible començar a moure els peus. Els terrassencs han participat en cadascun dels càntics que han ressonat per la capital i han fet brandar amb ganes  pancartes elaborades de forma casolana que en més d'una ocasió han servit de referent perquè els terrassencs no perdessin de vista el grup.

En el camí, els terrassencs s'han anat trobant, entre altres, amb la delegació de Matadepera, amb el gegant ben guarnit amb l'estelada, o també d'Ullastrell, amb una gran pancarta amb el lema "Independència".

A tres quarts de deu del vespre, els terrassencs tornaven a ser al seu autocar. Últim recompte i tornada a casa. Cares cansades però satisfetes per l'èxit de la convocatòria. Alguns sorpresos de la resposta massiva dels catalans i la majoria contents per haver format part d'una manifestació que ja forma part de la història del país.