A Terrassa donen la cara per la independència

Persones independentistes pengen la seva imatge en una pàgina web

Joan Manel Oller
11 de setembre del 2012
Gent de Terrassa adherida a la campanya
Gent de Terrassa adherida a la campanya
Gent de Terrassa adherida a la campanya

Dóna la cara és un projecte que consisteix a omplir una pàgina web amb fotografies de persones que estan a favor de la independència. Gairebé 500 terrassencs ja s'hi han sumat, concretament, ja són 470.

Si el passat mes de juny la nostra ciutat ocupava la setena posició a Catalunya en nombre d'adhesions, aquest agost ha caigut un lloc i es manté per darrere de Barcelona, Berga, Girona, Gironella, la Garriga, Reus i Sabadell.

El vallès occidental
En l'àmbit comarcal, el Vallès Occidental es troba en quarta posició amb 2.063 adhesions, per darrere del Barcelonès, Osona i el Berguedà. Pel que fa als pobles de la comarca, Ullastrell és el primer que surt situant-se a la posició 76 amb 87 adhesions; Matadepera és al lloc 103 amb 48 adhesions; Vacarisses, al lloc 140 amb 46 persones que "donen la cara"; Viladecavalls, a la posició 181 amb 33 adhesions, i Rellinars cau a la posició 470 amb només 7 adhesions. A tot Catalunya, un total de 33.670 persones han donat la seva cara per la independència.

La iniciativa és una nova forma de realitzar una recollida de signatures a favor de la llibertat de Catalunya. Es demana una fotografia perquè en qualsevol moment tothom pugui veure quanta gent hi ha, quins són els pobles o ciutats amb més sentiment independentista i gent coneguda que també hi participa. L’objectiu és molt simple: aconseguir el major nombre de persones possible que es posicionin a favor de la independència.

Els promotors apunten cinc raons per participar-hi: és transversal i no depèn de cap partit polític ni entitat; és independent i no implica donar suport a cap organització, entitat o causa més enllà de declarar‐se partidari de la independència; és personal, i innovador.