ERC es desmarca de l'Onze de Setembre oficial a Terrassa

Els republicans no aniran a l'acte institucional sinó que faran l'ofrena florals unes hores abans

Redacció
10 de setembre del 2012
Acte d'ERC en homenatge als màrtira de 1713
Acte d'ERC en homenatge als màrtira de 1713 | Joan Manel Oller
Acte d'ERC en homenatge als màrtira de 1713 Foto: Joan Manel Oller

La secció de Terrassa d'Esquerra Republicana de Catalunya commemorarà l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, i farà la corresponent ofrena floral davant el monument que recorda els fets, a la Plaça 11 de Setembre de Terrassa, al barri de Vallparadís. Els republicans afirmen que "sempre hem reclamat que la ciutat commemori amb uns actes solemnes la Diada Nacional de Catalunya, i agraïm que l'Associació de Veïns del Barri de Vallparadís fos la impulsora de recuperar amb un acte l'11 de Setembre".

No obstant, recorden que la Diada, "no és una jornada festiva, és una jornada reivindicativa que serveix per saber d'on venim, homenatjant els patriotes que van morir defensant la nació l'11 de setembre de 1714, recordant la pèrdua de l'autogovern de Catalunya, i sabent on volem anar i quin futur volem". ERC Terrassa manifesta que  "necessitem i volem donar respostes i solucions a les necessitats del país, als més de 800.000 aturats, 250.000 dels quals ja no reben cap prestació, a les milers de famílies que no tenen cap ingrés i que estan apunt de perdre la seva vivenda, a la manca de respecte de l’Estat Espanyol envers les institucions catalanes, a la voluntat creixent d’esdevenir un nou Estat a Europa".

Per tot plegat fan una crida a la ciutadania "més compromesa amb el país i la seva gent, que participi en aquests actes, que surti al carrer i faci sentir la seva veu", tant a Terrassa, com ja va fer el passat dia 7, com a Barcelona el dia 11 a la manifestació de les 18 hores al Passeig de Gràcia.

La Secció Local d'ERC farà la seva ofrena floral davant el monument de la Plaça 11 de Setembre de Terrassa, a les 11 del matí del dimarts 11 de setembre, i no participarà en l’acte institucional que es farà més tard. La formació demana "la comprensió de la ciutadania, de l’Ajuntament de la ciutat, de l'entitat organitzadora (AVV de Vallparadís) i de les entitats i de les institucions democràtiques que comparteixen amb nosaltres la mateixa lluita per la cohesió social, la justícia social i els drets nacionals".