Una ofrena floral a Terrassa

El dia 11, ofrena floral a la plaça de l'Onze de Setembre, i el dia 12 conferència de Josep Puy

La Torre
10 de setembre del 2012
L’Ajuntament de Terrassa commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb diverses activitats. L’eix central de la Diada és la tradicional ofrena floral a la plaça de l’Onze de Setembre, amb sardanes i actuacions musicals. L’endemà, 12 de setembre,  tindrà lloc un acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament. Seguint la tradició dels darrers anys, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha fet un ban amb motiu de la Diada.

Actes de l'11 de Setembre:
    11h30: Concert de la Banda de Música de Terrassa, a la plaça de Catalunya.
    12h: Ballada de sardanes a la plaça de l'Onze de Setembre, amb la Cobla Ciutat de Terrassa.
    12h30: Cercavila de la Banda de Terrassa (de la plaça de Catalunya fins a la plaça de l'Onze de Setembre)
    13h: Acte central de la Diada. Ofrena Floral: l'alcalde, Pere Navarro, acompanyat per la Corporació Local, portarà una rèplica de l'escut de la ciutat realitzada amb flors que deixarà al peu de l'escultura "Al Vent". Una trentena d'entitats de la ciutat participen a l'ofrena.
    Parlaments de l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i del president de l'Associació de Veïns de Vallparadís, Josep Pous i Esquius.
    Interpretació de l'Himne Nacional de Catalunya a càrrec de la Banda de Terrassa. Ballada de Sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa.

L’acte està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Terrassa i l’Associació de Veïns de Vallparadís, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Plaça Catalunya – Escola Industrial.


Acte institucional al Saló de Plens (12 de setembre)
La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya continuarà el 12 de setembre, amb la celebració d’un acte institucional al Saló de Plens de l'Ajuntament de Terrassa. En aquesta ocasió, l'eix central serà la conferència “Guerra Civil a Terrassa: espais de memòria i elements de reflexió”, que pronunciarà el historiador Josep Puy a partir de les 19h. Amb la seva intervenció vincularà diversos espais actuals de la Ciutat amb la guerra civil amb l’objectiu de contribuir a la recuperació de la memòria històrica. La ponència de Josep Puy està relacionada amb el projecte “Viure en guerra”, del Departament d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el qual es pretén conèixer millor com era la vida quotidiana durant la guerra civil.

Josep Puy i Juanico (Terrassa,1955) és doctor en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008) i mestre de català. És director acadèmic del Centre d’Estudis Gresol, on treballa com a professor d’història i filosofia de secundària. També és professor associat del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma i col·laborador, des de fa més vint anys, del Diari de Terrassa i de revistes d’història.