Més de 1.000 autocars confirmats a l'11S, 24 de la comarca de Terrassa

L'ANC ja té plaça per a 800; els 300 restants, pendents de la Guàrdia Urbana

Bernat Ferrer
08 de setembre del 2012
Ambient que es va viure en un dels autocars que es van desplaçar des de Lleida a Barcelona per participar a la manifestació del 10J.
Ambient que es va viure en un dels autocars que es van desplaçar des de Lleida a Barcelona per participar a la manifestació del 10J. | Arxiu ND/ACN.
Ambient que es va viure en un dels autocars que es van desplaçar des de Lleida a Barcelona per participar a la manifestació del 10J. Foto: Arxiu ND

Gairebé 1.100 autocars, tots plens, sortiran dimarts, Onze de Setembre, de tots els racons del país per dirigir-se cap a la capital i proclamar que Catalunya vol ser un nou Estat d'Europa. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), avui dissabte, ja té confirmada l'assistència de 1.078 autocars i autobusos a la manifestació, i durant demà i dilluns podria ser que s'arribés a la barrera de 1.200.  De Terrassa i dels pobles de la seva comarca en sortiran 24.

Si cada autocar té una mitjana de 55 places -sense comptar la possibilitat que alguns siguin de dos pisos o articulats-, els 1.078 vehicles transporatran a Barcelona més de 59.000 manifestants.

Segons que ha explicat l'entitat a Nació Digital, de moment n'hi ha 800 que ja saben on s'han d'aparcar, mentre que ara estan a l'aguait que la Guàrdia Urbana de Barcelona els indiqui on es podran aparcar els gairebé 300 restants.

Ara per ara, dels 800 que ja tenen plaça assignada, 365 hauran d'aparcar als carres de la dreta de l'Eixample, sobretot al passeig de Sant Joan, i 435 hauran d'aparcar a l'esquerra de l'Eixample. Com ja va passar a la manifestació del 10J, els autobusos provinents de Lleida, Tarragona i l'Ebre aparcaran a l'esquerra de l'Eixample, perquè no hagin de travessar el passeig de Gràcia, mentre que els provinents de la Catalunya Central i Girona ho faran a la zona dreta.

Entre les opcions que baralla l'Ajuntament de Barcelona per mirar d'encabir els autocars, fins i tot s'ha valorat la possibilitat de fer aparcar els vehicles en zones del tot allunyades del centre, com la Zona Universitària o la Zona Franca.