Sarai Gascón es penja el bronze en els 100m lliures als Paralímpics

La nedadora egarenca aconsegueix la seva segona medalla als Jocs Paralímpics de Londres

Redacció
08 de setembre del 2012
Sarai Gascón, amb la medalla de plata.
Sarai Gascón, amb la medalla de plata. | La Torre
L'egarenca Sarai Gascón. Foto: La Torre

La nedadora del Club Natació Terrassa Sarai Gascón ha aconseguit la medalla de bronze en la final de 100 m lliures S9 dels Jocs Paralímpics de Londres celebrada aquest divendres al vespre. L’egarenca suma així la segona medalla en la cita britànica després de la medalla de plata en 100 m papallona assolida el primer dia de competició, i la tercera de la seva carrera en uns Jocs Paralímpics, atès que va obtenir la plata en 100 m braça SB9 a Pequín 2008.

Gascón ha protagonitzat una cursa excel·lent durant la qual ha optat a tot. La nedadora terrassenca ha quallat una sortida esplèndida que li ha permès passar pels primers 50 metres en el segon lloc amb un registre de 30.41. Els segons 50 metres han resultat espectaculars, atès que s’ha vist un emocionant pols amb l’australiana Ellie Cole i la sud-africana Natalie Du Toit. El frec a frec s’ha resolt a favor de Cole, campiona amb 1.02.77. La plata ha correspost a Du Toit, que ha aturat el crono en 1.03.45, mentre Gascón ha establert un temps d’1.03.62, a només disset centèsimes de la gran nedadora sud-africana. La xinesa Ping Lin ha estat quarta amb 1.04.27, just per davant de la britànica Louise Watkin, cinquena amb 1.04.45.

L’egarenca havia accedit a la final amb la quarta millor marca de les sèries matinals. Ha finalitzat segona en la primera sèrie amb un registre d’1.04.93, per darrere de la britànica Louise Watkin, que s’ha imposat amb 1.04.63. En la segona sèrie, el triomf ha recaigut en la sud-africana Natalie Du Toit amb 1.02.95, que ha superat l’australiana Ellie Cole, segona amb 1.04.58.

Sarai Gascón també ha participat aquest divendres al vespre a la final dels relleus de 4x100 estils. El quartet espanyol ha estat cinquè, el que suposa sumar 34 punts.

Quarta plaça per a José Antonio Marí en la final masculina
José Antonio Marí no ha estat tan afortunat com Gascón en la final masculina de 100 m lliures S9, prova en què acabat en quart lloc amb un crono de 56.75, a només sis centèsimes de la medalla de bronze, que ha recaigut en l’hongarès Tamas Sors (56.69). El nedador valencià ja suma tres quartes posicions en la cita britànica després de les assolides en 100 m papallona S9 i en 400 m lliures S9.

Marí no ha completat una gran sortida, circumstància que l’ha obligat a remuntar en el transcurs de la prova. El nedador del Natació ja ha passat en quart lloc pels primers 50 metres amb un registre de 27.63, a 72 centèsimes del tercer, l’hongarès Sors. En els segons 50 metres, però, la medalla ha semblat possible, atès que el valencià ha anat clarament a més. Malauradament, en els instants finals, no ha pogut arrabassar Sors el tercer lloc i s’ha hagut de conformar amb el quart lloc.

Marí s’havia classificat amb el segon millor registre a les sèries matinals. El valencià ha guanyat la segona sèrie amb un temps de 57.23, tot superant l’australià Brenden Hall, segon amb 57.45, i l’italià Federico Morlacchi, tercer amb 58.57. El gran favorit, el també australià Matthew Cowdrey ha establert el millor crono en vèncer la tercera sèrie amb 56.58. Al seu torn, l’hongarès Tamas Toth ha estat el més ràpid en la primera sèrie amb 57.48.