Més de 3.000 terrassencs surten al carrer i demanen la independència

La cercavila per reclamar la sobirania de Catalunya s'ha desenvolupat amb tota normalitat i amb una idea molt clara per part de tothom: "Ara és el moment"

Joan Manel oller
07 de setembre del 2012
La Marxa davant del Mercat de la Independència
La Marxa davant del Mercat de la Independència | Joan Manel Oller
La Marxa davant del Mercat de la Independència Foto: Joan Manel Oller

La Marxa cap a la Independència de Terrassa ha reunit a més de 3.000 persones als carrers de la ciutat. La manifestació ha estat històrica, i la resposta ciutadana fins i tot ha sorprès els organitzadors de l'Assemblea Nacional Catalana. El lema ha estat: "Catalunya, nou estat d’Europa". "Una manifestació de sentiment positiu envers la independència del nostre país. Hem deixat l'odi a casa. No anem en contra de ningú, anem a favor de Catalunya i de la nostra llibertat", han dit des de l'ANC.

La cercavila ha sortit amb puntualitat britànica a les set de la tarda, des de la plaça de l'Aigua. És el lloc habitual on se celebren els triomfs de la selecció espanyola de futbol i del Reial Madrid. Des de la plaça, a la vorera del passeig de Francesc Macià, s'ha anat cap a la carretera de Matadepera, 22 de Juliol, Josep Tarradellas, rambla d’Ègara, portal de Sant Roc, carrer Major, plaça Vella, Unió i Raval de Montserrat. La comitiva ha avançat força ràpid, amb tranquil·litat, ambient de festa i els habituals crits i cançons de les manifestacions d'aquest caire.

Ni un sol incident, ni crits al passar per sota d'un balcó amb la bandera espanyola. A la plaça de l'Aigua hi havia unes 700 persones -entre elles la majoria de regidors de Convergència i Unió i representants de tots els partits sobiranistes- i el grup ha anat creixent, fins arribar al punt final, el Raval de Montserrat, cap a dos quarts de vuit. En el seu moment més àlgid la xifra de concentrats ha estat superior als tres mil, segons apreciacions de La Torre.  Entre la gent el comentari més repetit ha esta "ara és moment".

Els grups de cultura popular han rebut els participants i s'han fet els parlaments de la coordinadora de Terrassa per la Independència, Margarida Boada, i del sociòleg Salvador Cardús. La lectura del manifest ha corregut a càrrec de l'escriptora Sílvia Alcántara i els actors Marissa Josa i Jaume Bernet. Boada i Cardús han coincidit a assenyalar que el somni de la independència de Catalunya està cada cop més a prop malgrat els entrebancs que encara caldrà superar. "No ens caurà del cel", ha dit el prestigiós sociòleg. La coordinadora s'ha mostrat convençuda de la força d'un poble que "s'ha aixecat amb armes democràtiques. No volem més partits independentistes, volem més independentistes dins dels partits."

La jornada ha clos amb el cant de "Els Segadors", introduït per la soprano terrassenca Maria Teresa Vert. Finalment, representants de l'ANC han estat rebuts a l'Ajuntament de Terrassa per part dels regidors Maria Teresa Casals (PSC), Manel Pérez (ICV-EUiA), i Mariona Vigués (CiU). Ha estat un pas previ, un bon assaig, de cara a la gran marxa de Barcelona de l'Onze de Setembre, a la que tothom ha convidat a assistir.